eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Márki-Zay Péter és az LMP is reagált Gattyán György levelére

Az újonnan pártot alapított vállalkozó hétfőn tárgyalni hívta az ellenzéki összefogás pártjait, közölve, hogy kormányváltást akar.

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt Gattyán György levelével kapcsolatban a Magyar Hangnak azt mondta, hogy "egy kérdés lesz áprilisban, Fidesz, vagy nem Fidesz. Aki nem az összefogott ellenzékre adja a szavazatát, az a Fidesz korrupt, egyre inkább pártállami struktúrájának a hatalmon maradását szolgálja".

Mint mondta, örömmel veszik, ha bárki jelentkezik az összefogott ellenzék támogatására, az önkormányzatok és az államigazgatás digitális fejlesztése pedig a céljaikkal is egyezik, jelenleg is zajlik a digitális Magyarország fejlesztésére vonatkozó programjuk kidolgozása. Azzal a javaslattal viszont nem értett egyet, hogy további 10 százalékos alapbéremelést kell végrehajtani az állami közoktatásban dolgozók részére, a jelenlegi egyházi támogatások terhére. Úgy véli ugyanis, hogy ha valaki az egyházi intézmények juttatásait akarja csökkenteni, annak a feszültségkeltés lehet a célja, a béremelést nem így kell végrehajtani.

Márki-Zay Péter véleménye szerint azonban a különböző, az összefogott ellenzékkel szemben indulni készülő pártok általában a Fidesz érdekében lépnek fel, sok közülük a Fidesz reklámfelületein kommunikál. "Az ő indulásuk az ellenzéki szavazók elbizonytalanítását és megosztását szolgálja."

Az LMP társelnöke szerint Gattyán György a női testek áruba bocsátásából gazdagodott meg, és a Megoldás Mozgalom nem vett részt az ellenzéki előválasztáson, így a témával nem is kíván foglalkozni. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában az Index szemléje szerint arról is beszélt Kanász-Nagy Máté, hogy a közös választási programjukon az utolsó simításokat végzik, és azt a napokban be is mutatják.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×