eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Csehely Csilla bőrgyógyász átadja egy férfinak az oltási igazolást, miután beoltotta a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Oltási akcióhét: így nézett ki az első két nap a Semmelweis Egyetem oltópontjain

4371 oltást adtak be hétfőn a Semmelweis Egyetem három oltópontján abból a 131 ezer vakcinából, amit az oltási akcióhét első napján vettek fel az emberek.

Nagyobb érdeklődés mellett kezdődött az oltási hét a Semmelweis Egyetem három oltópontján. Hétfő reggel arányaiban sokan érkeztek, fennakadások azonban egyik helyszínen sem voltak az oltás során – osztotta meg az első napi tapasztalatokat Szabó Attila. Kisebb várakozás volt, de sorok nem alakultak ki – fűzte hozzá a rektorhelyettes.

A három oltóponton hétfőn összesen 4371 oltást adtak be, az érkezők fele előre, fele pedig a helyszínen regisztrált. A szakember azt kérte, hogy ha lehetséges, a regisztrációt még otthon tegyék meg. Arra is kitért, hogy a keddi napon még az említett három, szerdától pedig egy negyedik oltóponton, a Semmelweis Egyetem külső klinikai tömbjében is várják az érdeklődőket, a VIII. kerületi Korányi Sándor utca 2-ben.

A beadott 4371 oltásból 3708 volt harmadik oltás. A második oltást minimálisan, 143-an kérték, míg első oltásra 520-an jelentkeztek.

A legtöbben – harmadik oltásként – a Pfizer vakcináját kérik,

ezt követően nagyjából hasonló arányban választják az oltásra érkezők a Modernát és a Janssent, a Sinopharm és az AstraZeneka készítménye pedig jóval kisebb számban fogy – ismertette a szakember.

Az oltási akcióhét második reggelén valamivel kevesebben jelentkeztek a Semmelweis Egyetem oltópontjain, de összességében arra számítanak, hogy a nap folyamán hasonló számokat fognak elérni, mint a hétfői napon.

Szabó Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy

kötelező a maszk az oltópontokon.

Kérte továbbá, ha esetleg néhány perces várakozás alakulna ki a külső helyszíneken, mindenki igyekezzen betartani a kellő távolságot, lehetőleg maszk viselése mellett.

A Semmelweis Egyetem rektorhelyettese szerint az oltási akcióhét nagy népszerűségének hátterében több tényező is áll, de elsősorban a romló járványadatok. Mint fogalmazott, egészen biztos, hogy nagyon sokak családjában, környezetében vannak érintett személyek, és az sem lehet mellékes, ami az egészségügyben dolgozók számára egyértelműen látszik, hogy az oltatlanok között sokkal súlyosabb a betegség lefolyása, főleg a fiatalabb korosztályban. Ugyanakkor az is ösztönző lehet, hogy országosan több helyre, több oltópontra, akár regisztráció nélkül is lehet menni, és az emberek úgy érzik, könnyebben, gyorsabban hozzájuthatnak az oltáshoz – tette hozzá.

A szakember aláhúzta: az oltási hét után a Semmelweis Egyetem oltópontjai továbbra is működni fognak, és ugyanúgy várják az oltásra mindazokat, akik akár az első, akár az ismételt második vagy harmadik oltásra jelentkeznének.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×