eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Magyarország Kormánya/Facebook

Müller Cecília: az emberek "meghallották a megszólításunkat"

Az országos tisztifőorvos rendkívül sikeresnek tartja az oltási akcióhetet; az első napon, hétfőn több mint 131 ezren vették fel a koronavírus elleni vakcinát.

Müller Cecília az egyik oltóponton rögzített, a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta: az oltóhelyeken nagyon nagy a forgalom, az emberek élnek a lehetőséggel és "meghallották a megszólításunkat".

Ismertetése szerint az akcióhét első napján, hétfőn több mint 131 ezren vették fel az oltást: 105 ezren a harmadik vakcinát, amivel megerősítették szervezetük immunrendszerét, tehát - mint fogalmazott - "hozzájárultak ahhoz, hogy a delta variáns ellen is védettek legyenek".

Hozzátette, 18 ezren vették fel az első védőoltásukat, amivel "elkezdték azt az utat, amely során védetté válnak".

"Én köszönöm azt, hogy felismerték ennek jelentőségét, felelősséget éreznek saját és embertársaik egészsége iránt is" - hangoztatta Müller Cecília.

Emlékeztetett arra, hogy az oltási akcióhéten reggel 7 és 19 óra között várják az oltópontok az oltakozni kívánókat.

Azoknak, akik még nem éltek az oltás lehetőségével, Müller Cecília azt javasolta, hogy vegyék fel az első vakcinát. Azokat pedig, akiknek a második oltása óta 4-6 hónap eltelt, arra kérte, hogy éljenek a harmadik, megerősítő oltás lehetőségével.

"Ez a vírus nem válogat, terjed emberről emberre, és ahhoz, hogy ne fertőződjünk meg, a leghatékonyabb módszer a védőoltás felvétele" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×