eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Izomerősítő ügyességi torna túlsúlyos gyerekeknek az Életmód táborban a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályán 2020. június 22-én. A Kérlek Segíts Alapítvány támogatásával létrejött ingyenes kéthetes táborban a gerincferdüléses gyerekek a Schroth terápiás, a túlsúllyal küzdő gyerekek pedig az Életmód táborban speciális tornagyakorlatokat tanulnak, gyógymasszázsban részesülnek, valamint dietetikai tanácsadáson, személyiségfejlesztő, önismereti és kreatív foglalkozásokon vesznek részt.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Programban és árban is széles a kínálat a gyerektáborok piacán

Idén 20 százalékkal nőttek a táborfoglalások 2020-hoz viszonyítva, így 190 ezer gyermek tölthet legalább egy hetet táborban a vakáció ideje alatt.

Miután nagyjából egy hónappal ezelőtt a kormány bejelentette, hogy napközis és ottalvós táborokat is biztonságosan lehet szervezni, a szülők megrohamozták a táborszervezőket, így a tavalyihoz képest 20 százalékkal magasabb a foglalások száma – mondta Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu ügyvezetője,

Idén 190 ezer gyermek táborozhat legalább egy hetet a vakáció ideje alatt. Ez nagyjából 80-85 százalékos foglaltságot jelent a táborokban, ami már rentábilissá teszi a szervezést. Vagyis a következő években is ugyanilyen széles kínálatból választhatnak majd a szülők – fejtette ki.

Az ügyvezető szerint még most is lehet jelentkezni, nagyjából ezer tábor közül választhatnak a szülők, ám érdemes gyorsan dönteni, mert a legjobb ár-érték arányú táborok turnusai gyorsan betelnek.

Többen választanak napközis tábort, a jelentkezések 55 százaléka érkezik erre.

Ami pedig a témákat illeti, a sporttáborok a legnépszerűbbek, de sokan töltik a nyarat kaland- és angol táborokban. Kedveltek a hagyományos témák, mint a kézműves- vagy lovastáborok, de különleges témákat is szívesen választanak a gyerekek és szüleik, mint a jobb agyféltekés fejlesztő rajztábor vagy éppen a dzsungelkörülmények között szervezett katonai tábor. Idén megjelentek a new tech táborok, amelyek a legmodernebb technológiák használatára tanítják a gyerekeket – így meg lehet ismerkedni a drónprogramozással, a mesterséges intelligenciával, az alkalmazásfejlesztéssel és a robotikával is.

Ár és érték

Tóth Béla közölte, hogy a tavalyi évhez képest nem változtak az árak. Egy egyhetes napközis tábor 35 ezer forintba kerül átlagosan, míg egy ottalvós táborért 56 ezer forintot kérnek a táborszervezők. Nagyon széles az árolló a táborok piacán: ottalvós, kedvelt tábort is lehet foglalni 26 ezerért, de 300 ezres is van a kínálatban.

Az ügyvezető azt tanácsolta, hogy

ne csak az ár, hanem ár-érték alapján válasszanak a szülők.

„Attól lesz értékesebb egy tábor, hogy minél több programjában minél több impulzus és élmény éri a gyerekeket. Ez minden évben fontos, de egy ilyen korlátozásokkal, a digitális oktatással, maszkviseléssel terhelt időszak után még inkább hangsúlyos” – közölte.

Beszélt a táborminősítő nevű szolgáltatásról is, amely 2019-ben indult el, és ezen keresztül azóta is folyamatosan vizsgálják a táborokat, a biztonsági szabályok vagy éppen a programok minősége alapján.

A jelentkezők közel ötöde, vagyis több mint 30 ezer gyermek fog bevizsgált táborokban vakációzni idén. Ezeknél sátras logó látható – tette hozzá a Táborfigyelő.hu ügyvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×