INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

konfliktuskezelés

képzés

pedagógus

Diákokhoz beszél egy tanárnő a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.

Konfliktuskezelést tanítanak a pedagógusoknak

Infostart

Ingyenes képzést indítanak pedagógusoknak és a szociális területen dolgozóknak.

Ingyenes képzést indít óvodai, általános és középiskolai pedagógusoknak, valamint a szociális szférában dolgozó szakembereknek Családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés címmel a Családbarát Ország Nonprofit Kft. A képzésen olyan fontos témaköröket érintenek, mint a társas kapcsolatokban felmerülő konfliktusok kezelése, önismeret és érzelmi intelligencia, valamint a család működése – írja a hirado.hu.

Az elmúlt száz évben sok változás történt a családok életében. A többgenerációs családok szerepe egyre inkább csökkent, egyre több az egyszülős család, és a mozaikcsaládok száma is növekszik. Ezek a változások olyan új helyzeteket, problémákat teremtenek, amelyekben nem biztos, hogy az előző generáció tagjai segítséget yújthatnak, hiszen ők életük során nem valószínű, hogy találkoztak hasonló kihívásokkal – mondta Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Ország Nonprofit Kft ügyvezetője.

Azt is elmondta, a kormánynak már évek óta fontos célkitűzése, hogy minden erejével támogassa a családokat. Ennek a törekvésnek az egyik elme az, hogy a Nemzeti alaptantervben egyre hangsúlyosabban jelenik meg a családi életre nevelés témaköre.

A negyvenórás, akkreditált, ingyenes képzésen arra is felhívják a pedagógusok figyelmét, hogy igyekezzenek a gyerekekkel átbeszélni, hogyan is tudják menedzselni kapcsolataikat a szüleikkel, testvéreikkel, barátaikkal, rokonaikkal. Ehhez pedig több módszert is a pedagógusok rendelkezésére bocsátanak.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018