eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sárral és aszfaltdarabokkal borított utca Pilisborosjenőn 2020. június 14-én. A Pest megyei községben a lezúduló esővíz egy mezőgazdasági területről a földet, valamint az útburkolatot elsodorva elöntötte és járhatatlanná tette a 10-es főút egy szakaszát.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A vihar károsultjainak gyűjt a református szeretetszolgálat

Adománygyűjtést hirdet a viharkár miatt bajbajutott családok megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat. A befolyt összegből a tetők renoválását, a házakba beáramló víz okozta károkat enyhítené a szervezet – mondta az InfoRádiónak Lutár Balázs, a segélyszervezet igazgatóhelyettese.

Az elmúlt hetek viharos időjárását követően a Magyar Református Szeretetszolgálathoz számos településről érkezett megkeresés azzal kapcsolatban, hogy a nagy mennyiségű esőzések miatt beázott épületek, valamint a viharos szélben megtépázott tetőszerkezetek helyreállításában nyújtson segítséget, hasonlóképp alapvető ingóságok pótlásában – ismertette az InfoRádiónak Lutár Balázs igazgatóhelyettes.

A Magyar Református Szeretetszolgálat, azt követően, hogy felvette az érintett települések önkormányzataival és egyházközségeivel a kapcsolatot, tájékozandó, hogy valójában mire is van a legnagyobb szükség, elsőként a természetbeni segítségnyújtás, amiben lépni tudott. Ugyanakkor, miután látszott, hogy anyagi segítségnyújtásra is szükség lesz a helyreállítási munkálatokhoz, adománygyűjtésbe is kezdett a szervezet.

A károk mértéke több száz millió forintra tehető, de

akár a másfél milliárd forintot is elérheti az előzetes felmérések alapján.

Lutár Balázs megjegyezte, miután a Magyar Református Szeretetszolgálat célkitűzése az volt, hogy a legalapvetőbb, mindennapi élethez szükséges ingóságok pótlásában, valamint a legnélkülözhetetlenebb helyreállítási munkálatokban segítsen, ezért egy kétmilliós gyűjtést hirdettek meg, amelyből négy településnek biztosítanának 500-500 ezer forintos támogatást.

A kezdeményezés azonnali kártyás utalással történő támogatására a Magyar Református Szeretetszolgálat Jobbadni.hu oldalán van lehetőség, ahol megtalálhatók a bankszámlás utalással kapcsolatos információk is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×