eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma
Idősotthont fertőtlenítenek a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedését megakadályozandó a görögországi Návplióban 2020. március 11-én. Március 12-én meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg Görögországban, ahol jelenleg 99 fertőzöttet tartanak számon.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Evanglosz Bugiotisz

Elszabadult a koronavírus-járvány a Pesti úti idősotthonban

Az országos tisztifőorvos a helyszínre sietett, minden lakót a Korányi-kórházba visznek.

Az operatív törzs nagycsütörtöki sajtótájékoztatója előtt néhány pillanattal értesült Müller Cecília országos tisztifőorvos arról, hogy éjszaka száznál is több új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban. A halottak száma csütörtökig öt.

"Megdöbbentő hír" - érzékeltette a helyzet súlyosságát Müller Cecíilia a tájékoztatón, rögtön rámutatva, hogy a történtek az intézményfenntartó felelősségét mutatják; meg kell lenniük a védőfelszereléseknek és be kell tartani a higiénés szabályokat, illetve valamennyi olyan rendelkezést, amit az idősotthonokkal kapcsolatban korábban meghoztak (látogatási és kijárási tilalom).

A szűrővizsgálatokat az otthonban élők nagy létszáma miatt - mint mondta - nem tudták eddig egy lépésben elvégezni,

"fokozatosan és folyamatosan zajlanak ezek".

A népegészségügyi szakemberek most a hiányosságok feltárásával igyekeznek elvágni a továbbfertőződés útját a sérülékeny csoportban - mondta Müller Cecília, aki bejelentette azt is, a kormányhivatalokon keresztül az idősotthonok több mint 2 millió sebészi maszkhoz és 300 ezer pár kesztyűhöz jutnak.

A tájékoztatót követően a köztévé Pesti úti tudósítója azt közölte, Müller Cecília a helyszínre ment tájékozódni,

a lakókat pedig a Korányi-kórházba szállítják

- ez a kórház a legújabb, a hivatalos tesztelőhelyek közé belépett intézmény.

A Rózsa utcai otthonban is tudnak egyébként "tíz alatti, de több fő" megbetegedéséről, de egy-egy eset más intézményekben is felbukkant már.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×