eur:
392.82
usd:
367.87
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Ingyenes kezelésekkel segítik a gyermekvállalást

Januártól jelentős támogatást kapnak a meddőségben érintett állampolgárok - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a jövő év elejétől emelkedik két, diabétesszel élőket segítő eszköz támogatása.

Januártól ingyen elérhetőek lesznek a meddőség kezelésében használt gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádióban.

Azt várjuk, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek - közölte az államtitkár. Szerinte abban kíván segíteni az állam, hogy ha egy párról kiderül, hogy valamilyen szervi probléma akadályozza a gyermekvállalást,

akkor egységesen magas színvonalú ellátásban részesülhessenek várakozás nélkül az ország minden pontján - ingyenesen.

Júliustól a meddőség okait feltáró vizsgálatok is ingyenesek lesznek, és bővíteni tervezik a kormány a meddőség kezelését célzó támogatott gyógyszerek körét is - jelentette be Novák Katalin. Hozzátette, hogy a tb által valamilyen mértékben már jelenleg is támogatott gyógyszerek ingyenesek lesznek. Emellett ma már nemcsak öt támogatott lombik ciklust vehetnek igénybe a gyerekre vágyó párok, további gyermekenként minden gyermeknél négy kezelés finanszírozását vállalja át az állam.

A cukorbetegek életén is könnyítenek

Az államtitkár arról is beszélt, hogy 2020 januárjától emelkedik két, egyes típusú diabétesszel élő betegeket segítő eszköz támogatása is. Az egyik eszköz egy, a legmodernebb technológiát jelentő inzulinpumpa, a másik pedig egy folyamatos cukorszint visszajelzést adó szöveti szenzor, amely képes kommunikálni az inzulinpumpával. Ezek alkalmazása jelentősen megkönnyíti a terápiát és egyszerűsíti a betegek életét. A kormány döntése szerint életkortól függetlenül minden beteg hozzáférhet ezekhez az eszközökhöz januártól, az életkor csak a támogatás mértékét befolyásolja.

Hangsúlyozta azt is, hogy mostantól

az egyes típusú diabétesszel diagnosztizált gyerekek szülei is igénybe vehetik az otthongondozási és ápolási támogatásokat, mivel ennek megfelelően alakították át a szabályozást.

Az is fontos könnyebbség lesz a diabéteszes gyerekek életében, nevelésében, hogy jövőre a közétkeztetésben is megkaphatják azokat az élelmiszereket, amit fogyaszthatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×