INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

gothár péter

katona józsef színház

kerényi miklós gábor

zaklatás

Meglepő részletek Gothár Péter zaklatási ügyében

Meglepő részletek Gothár Péter zaklatási ügyében

Infostart

Kerényi Miklós Gábor ügyének köszönhető, hogy a Katona József Színházban kirobbant Gothár Péter zaklatási botránya - írja a Blikk.

A lap információi szerint a Budapesti Operettszínháztól két éve távozni kényszerült Kerényi Miklós Gábor több színművészt megkeresett az utóbbi időben, hogy szerepeljenek a Szegedi Szabadtéri Színház egyik jövő nyári bemutatójában. A Katona József Színház művészei közül többen bizonytalanok voltak, hogy vállalják-e a felkérést, ezértszínészfórumot hívtak össze, hogy megbeszéljék, szabad-e a rendezővel együtt dolgozni annak ismertté vált zaklatásos ügye után. Egy táncos, Maros Ákos ugyanis azt állította, hogy Kerényi vállfával fenyítette meg.

A megbeszélésen az egyik színésznő megszólalt, "hogy

talán előbb a saját házunk táján kellene rendet tenni"

- értesült a Blikk. Ekkor derült ki mindenki számára, hogy Gothár Péter zaklatta a művészt.

A vezetőség ezek után hívta össze a vizsgálóbizottságot, amely megállapította, a Nemzet Művésze „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Gothárt azonnali hatállyal kirúgták, nevét is eltávolították a teátrum oldaláról, ahogyan levették a Hóhérok című előadását is. A másik három darab, amelyet ő rendezett, viszont marad még műsoron, ám tavasszal nem lesz új Gothár-bemutató – közölte a Katona sajtófőnöke, Kazimir Annamari.

Gothár Péter nyáron leforgatott filmjét, a Hét kis véletlent bemutatják így is, a tervek szerint.

Elkészült az első kópia a filmből, amelynek a bemutatóját eleve tavaszra, de még inkább őszre tervezzük – mondta Pataki Ági, a film egyik producere, aki nem tudja, befolyásolja-e a bemutatót az, ami az elmúlt napokban történt, illetve ami kiderült a rendezőről.

Nyitókép: szinhaz.org
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018