eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
A Brit Királyi Légierő (RAF) Eurofighter Typhoon kiképző repülőgépe (b) és a Magyar Légierő JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a Flying Sword brit-magyar közös harcászati kiképzés nyilvános napján a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hatalmas robbanást okozott Magyarország fölött egy kisrepülőgép

Nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Bakuból Oxfordba tartó kisrepülőgép vasárnap este, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát. A feladat sikeres végrehajtása érdekében a Gripenek átlépték a hangsebességet. A hangsebesség átlépésekor hangrobbanást lehetett hallani Fejér megye térségében.

Fejér megye számos településén nagy riadalmat keltett a katonai repülőgépek által keltett hangrobbanás.

Isztiméren, Móron, Zámolyon, Csókakőn, Pusztavámon, Csóron, Agárdon, Pátkán és Kincsesbányán is hallani lehetett az erős, robbanást idéző hangot. Egy sárkeresztesi lakó úgy érezte, még a föld is megremegett; Iszkaszentgyörgyről pedig arról számoltak be, hogy a ház teteje „mozdult meg”. Székesfehérváron belül Feketehegyen észlelték a hangot - írja a FEOL.

A Honvédelmi Minisztérium éjszaka közleményt adott ki.

A tájékoztatás szerint nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással egy Bakuból Oxfordba tartó kisrepülőgép vasárnap este, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát.

A feladat sikeres végrehajtása érdekében a Gripenek átlépték a hangsebességet, majd azonosították a kisrepülőgépet, amely ezt követően felvette a rádiókapcsolatot a Magyar Polgári Légiforgalmi Szolgálattal.

A hangsebesség átlépésekor hangrobbanást lehetett hallani Fejér megye térségében. A Magyar Honvédség gépei a határig kísérték a kisrepülőt, majd visszatértek a kecskeméti légibázisra.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×