eur:
388.71
usd:
359.16
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Nyitókép: Pixabay.com

Szarvasok randalíroznak egy Heves megyei óvodában

Az intézmény üzemben tartói egyelőre tehetetlennek bizonyulnak az agancsos állatok éjszakai portyáival szemben. Semmit nem kímélnek, a 800 méterre elhelyezett vadetetőre pedig rá sem hederítenek.

Szarvasok garázdálkodnak a siroki óvodában - jelent meg a Kékesonline-ra hivatkozva a Borsodihir.hu oldalon. Az állatok a beszámoló szerint az udvaron elhelyezett fajátékokat, növényeket sem kímélik.

A helyi webkamerák felvételeiből kiderül, rendszeres a szarvasok látogatása, 5-6 állat jelentkezhet ott gyakorta.

A Heves megyei település intézményének kertjében már 350 ezer forint kárt okoztak a tuják megkopasztásával, a kerítések megrongálásával. Az eddigi védekezési módszerek rendre hatástalanok voltak. Nem segített, hogy hálóval vonták be a tujákat, hatástalan volt az ultrahangos vadriasztás is, a riasztólövések és az óvoda kerítésének 3 méteresre magasítása, mert akkor meg kerülőúton, a szomszéd telkekről szöktek be lakmározni.

A faluban most azzal próbálkoznak, hogy lemeszelik a fatörzseket, hátha a mész nem ízlik majd nekik.

Hogy a minden bizonnyal éhes szarvasok miért nem a 800 méterre lévő vadetetőt választják, arra még keresik a választ. A szarvasok messzire elkerülik az embert, mindig éjjel érkeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×