eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik szolgálati kutyája vizsgázik a NAV Bevetési Igazgatósága Kutyakiképző Központjában a főváros IX. kerületében 2018. április 5-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Új fegyvereket kaptak a NAV nyomozói

Negyvenötmillió forintot költött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgálati maroklőfegyverekre és kényszerítőeszközökre.

Leopold Róbertet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszakmai szóvivője az InfoRádiónak elmondta ebből az összegből

248 maroklőfegyvert, különféle alkatrészeket és 200 paprikaspray-t szereztek be.

Mint mondta, ezekre az eszközökre azért van szükség, mert a NAV-nál hivatásos állományú pénzügyőrök és pénzügyi nyomozók is szolgálatot teljesítenek, egy-egy bűncselekmény felderítésénél pedig olyan bűnözők is a célkeresztjükbe kerülnek, akiknek van fegyvere, például olyan cigarettacsempész bandák, kerülhetnek a látókörükbe, amelyeknek tagjai nem riadnak vissza attól, hogy az üzletüket akár fegyverrel is megvédjék, és ilyenkor a NAV nyomozóinak védekezniük kell.

Leopold Róbert arról is beszélt, hogy bár

az elmúlt években szerencsére nem kellett fegyvert használniuk a NAV pénzügyi nyomozóinak, a lehetőséget nem lehet kizárni.

Arra kérdésre, felmerült-e, hogy esetleg a hamarosan induló magyarországi fegyvergyártás termékeiből szerezzen be fegyvert a NAV, Leopold Róbert azt mondta, hogy náluk más típusok vannak rendszeresítve, így egyelőre ez a beszerzés ezeknek a típusoknak a bővítésére, alkatrészellátására vonatkozott. Arról, hogy ebben a későbbiekben lesz-e változás, nincs információ - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszakmai szóvivője.

A hónap elején több mint tízezer, cseh licence lapján Magyarországon összeszerelt fegyver került a Magyar Honvédséghez.

P-07 és P-09 típusú pisztolyokról, BREN 2 típusú gépkarabélyokról és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyokról van szó, melyeknek első darabjait ünnepélyes keretek között adták át a budapesti Petőfi-laktanyában, elsőként a katonai rendészeknek.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter akkor a hazai hadiipar újraindítása terén is mérföldkőnek nevezte az eseményt, mert mint mondta, a most elkészült több mint tízezer fegyver már a magyar hadiipar terméke, összeszerelésük már Magyarországon történt. Benkő Tibor akkor azt is bejelentette, hogy hamarosan megérkeznek azok a gépsorok, amelyekkel a teljes gyártást Magyarországon végzik majd. Mindemellett a jövőben a lőszer- és lőporgyártás elindítását is tervezik. Minderről itt írtunk bővebben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×