INFORÁDIÓ 
2019. április 23. kedd
Béla

légszennyezettség

miskolc

budapest

nyíregyháza

Légszennyezettség: Budapest vörösbe fordult - más városokban is egyre rosszabb a helyzet

Légszennyezettség: Budapest vörösbe fordult - más városokban is egyre rosszabb a helyzet

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Nyíregyházán "káros" a helyzet, Miskolcon "egészségtelen", Budapesten még "csak" problémás. A kellemes időjárásnak kellemetlen hatásai is vannak.

A levegő szennyezettsége több magyarországi városban meghaladja az egészségügyi határértéket, de még nem éri el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - írta a légszennyezés.hu oldal. A légszennyezettség jelenlegi szintje már átlépi a jogszabályban meghatározott egészségügyi határértéket.

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán pénteken azt írták:

  • a levegőhigiénés index alapján Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza levegőminősége egészségtelen.
  • További tizenkét településen kifogásolt a levegő minősége. Ezek: Budapest, Eger, Kazincbarcika, Kecskemét, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szolnok, Szombathely, Vác, Várpalota és Veszprém.

Kiemelték: a helyes fűtéssel sokat lehet tenni a levegőminőség javulásáért, a saját és a környezetében élők egészségének megóvásáért. A helyes fűtési módokról bővebb információt található a Fűts okosan! kampány oldalán: www.futsokosankampany.hu.

Mivel tovább romlott a levegő minősége Miskolc fölött, és az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentráció túllépte a tájékoztatási küszöbértéket ezért Kriza Ákos polgármester pénteken elrendelte a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát - közölte az MTI. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban a levegőminőség javulása nem várható. A polgármester arra kérte a miskolciakat, hogy lehetőleg ne használják személyautóikat, főleg a dízelüzeműeket, utazzanak villamossal, autóbusszal. Ameddig a riadó tájékoztatási fokozata tart, tilos többek között az avar és kerti hulladék égetése is.

Forrás: Légszennyezés.hu
Forrás: Légszennyezés.hu

Nyitókép: Légszennyezés.hu
A címlapról ajánljuk

Dárdai Pál hazatér

Újabb információkat osztott meg jövőjéről Dárdai Pál. A Hertha BSC magyar vezetőedzője viheti...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018