eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Légszennyezés.hu

Légszennyezettség: Budapest vörösbe fordult - más városokban is egyre rosszabb a helyzet

Nyíregyházán "káros" a helyzet, Miskolcon "egészségtelen", Budapesten még "csak" problémás. A kellemes időjárásnak kellemetlen hatásai is vannak.

A levegő szennyezettsége több magyarországi városban meghaladja az egészségügyi határértéket, de még nem éri el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - írta a légszennyezés.hu oldal. A légszennyezettség jelenlegi szintje már átlépi a jogszabályban meghatározott egészségügyi határértéket.

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán pénteken azt írták:

  • a levegőhigiénés index alapján Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza levegőminősége egészségtelen.
  • További tizenkét településen kifogásolt a levegő minősége. Ezek: Budapest, Eger, Kazincbarcika, Kecskemét, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szolnok, Szombathely, Vác, Várpalota és Veszprém.

Kiemelték: a helyes fűtéssel sokat lehet tenni a levegőminőség javulásáért, a saját és a környezetében élők egészségének megóvásáért. A helyes fűtési módokról bővebb információt található a Fűts okosan! kampány oldalán: www.futsokosankampany.hu.

Mivel tovább romlott a levegő minősége Miskolc fölött, és az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentráció túllépte a tájékoztatási küszöbértéket ezért Kriza Ákos polgármester pénteken elrendelte a füstköd-riadó tájékoztatási fokozatát - közölte az MTI. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban a levegőminőség javulása nem várható. A polgármester arra kérte a miskolciakat, hogy lehetőleg ne használják személyautóikat, főleg a dízelüzeműeket, utazzanak villamossal, autóbusszal. Ameddig a riadó tájékoztatási fokozata tart, tilos többek között az avar és kerti hulladék égetése is.

Forrás: Légszennyezés.hu
Forrás: Légszennyezés.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×