eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egyre több magyar termék a honvédségnél - lapszemle

A Magyar Idők a honvédelmi miniszterrel közölt interjút. A Népszava cikke szerint nem meglepő, hogy a fideszes önkormányzatok sorra záratják be a romkocsmákat.

A Magyar Idők a honvédelmi miniszterrel közölt interjút. Benkő Tibor szerint Magyarország meg tudja teremteni az alapot ahhoz, hogy a legmodernebb technikát használva szolgálják hazájukat a honvédek. A tárcavezető a lapnak arról is beszélt, hogy a hadsereget minél nagyobb arányban itthon gyártott és összeszerelt termékekkel kívánják felszerelni.

A Népszava cikke szerint nem meglepő, hogy a fideszes önkormányzatok sorra záratják be a romkocsmákat, mivel a lap szerint az odalátogató fiatalokat a rendszer ellenségének bélyegzik. A bezárásokkal viszont a zenei sokszínűség is csökken, ami az úgynevezett buliturizmusnak is árt. Ami történik, az kultúrharc része, és már annak is örülni kell, ha egy klub megszűnése mögött nem ideológia, hanem haszonszerzés áll – írja a Népszava.

A Világgazdaság arról számol be, hogy Sutka László lesz a Pick Szeged Zrt. új megbízott vezérigazgatója, miután Nagy Endre távozott a posztról. A volt vezérigazgató saját kezdeményezésére, a többi között személyes jellegű okok miatt mondott le, az év hátralevő részében döntenek arról, hogy folytatódik-e vele az együttműködés és ha igen, milyen formában.

A Portfolio szerint a nagy melegben világszerte megugrott az áramfogyasztás, elsősorban a légkondicionáló berendezések fokozott igénybevétele miatt. A növekvő kereslet a villamos energia árát számos országban rekord magasságba küldte, az ellátás biztosítása érdekében pedig nem egy kormánynak korábbi elveivel ellentétes döntéseket kellett hoznia. Japánban például a 2011-es fukusimai atomerőmű-baleset után bezárt reaktorokat fokozott ütemben indította újra a kormány, hogy a kínálat lépést tudjon tartani a villamosenergia-kereslet erősödésével.

A Pénzcentrum arról ír, hogy egyre nagyobb gondot jelent a gazdaság minden ágazatában a szakképzett munkaerő hiánya, az építőipar különösen nehéz helyzetben van. A portálnak két Németországban élő, a területen dolgozó fiatal nyilatkozott, mindketten jóval többet keresnek a hazai bérüknél, egyikük havonta 844 és 900 ezer forintnak megfelelő összeget visz haza.

A Magyar Idők beszámolója szerint lassan véget ér az aratás, de nem lehetnek elégedettek a gazdák, mivel árpából, búzából és rozsból is kevesebb termett idén. A lap szerint a kalászosok mellett az ipari felhasználásra szánt zöldborsóból is kevesebb termett, és a kajszi- és őszibarackkal foglalkozó gazdák is csökkenő mennyiségről adhatnak számot.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×