eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Gyógyulás könyvekkel - terápiás mese gyerekeknek

Terápiás mesekönyvet jelentetett meg a Bethesda Gyermekkórház. A gyerekeknek szóló, úgynevezett Egészségkönyvről Velkey György, a kórház főigazgatója beszélt.

A gyógyításban nagyon sok terápiás módszer létezik, ezek közé tartozik a meseterápia is, amelyet a Bethesda Gyermekkórház is előszeretettel alkalmaz.

Az Egészségkönyv lényege, hogy a beteg gyermekeknek és szüleiknek egyaránt otthonos közeget teremtünk a kórházakban a mesén és az éneken keresztül - mondta Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója.

"Megpróbáltuk a mese nyelvét használni arra, hogy közelebb kerülhessenek a gyerekek, családok ahhoz a világhoz, ami egy kórház világa"

- hangsúlyozta Velkey György.

A könyvben vannak ismert mesék, de orvosok, munkatársak által rajzolt, írt történetek is, akik ráadásul szereplői is a meséknek. Így a gyerekek el tudják a kórházi dolgozókat is helyezni a kórház világában.

Önkéntes felolvasók

A legjobb eset az az, amikor a szülők is bent vannak a kórházban a gyermekekkel, rosszabb esetben azonban a gyermekek egyedül kénytelenek átvészelni a kórházi időszakot. Az utóbbi esetében önkéntes felolvasók olvassák fel nekik a meséket - tette hozzá a főigazgató.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×