INFORÁDIÓ
2021. március 4. csütörtök
Kázmér

mesekönyv

terápia

kórház

gyerek

Pixabay

Gyógyulás könyvekkel - terápiás mese gyerekeknek

Terápiás mesekönyvet jelentetett meg a Bethesda Gyermekkórház. A gyerekeknek szóló, úgynevezett Egészségkönyvről Velkey György, a kórház főigazgatója beszélt.

A gyógyításban nagyon sok terápiás módszer létezik, ezek közé tartozik a meseterápia is, amelyet a Bethesda Gyermekkórház is előszeretettel alkalmaz.

Az Egészségkönyv lényege, hogy a beteg gyermekeknek és szüleiknek egyaránt otthonos közeget teremtünk a kórházakban a mesén és az éneken keresztül - mondta Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója.

"Megpróbáltuk a mese nyelvét használni arra, hogy közelebb kerülhessenek a gyerekek, családok ahhoz a világhoz, ami egy kórház világa"

- hangsúlyozta Velkey György.

A könyvben vannak ismert mesék, de orvosok, munkatársak által rajzolt, írt történetek is, akik ráadásul szereplői is a meséknek. Így a gyerekek el tudják a kórházi dolgozókat is helyezni a kórház világában.

Önkéntes felolvasók

A legjobb eset az az, amikor a szülők is bent vannak a kórházban a gyermekekkel, rosszabb esetben azonban a gyermekek egyedül kénytelenek átvészelni a kórházi időszakot. Az utóbbi esetében önkéntes felolvasók olvassák fel nekik a meséket - tette hozzá a főigazgató.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Kórházi mesekönyv
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018