eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Van olyan falu, ahol több min egy évtizede nincs körzeti orvos

Van olyan falu, ahol több min egy évtizede nincs körzeti orvos

Tíz háziorvosból négy 60 éves elmúlt, ők pedig nemsokára nyugdíjba mennek.

Tizenhárom éve nincs háziorvos a Borsod megyei Felsőtelkesen, a helyettesítő orvos pedig hetente kétszer rendel. Szuhogyban 2006 óta üres a körzet, a Nógrád megyei Szirákon pedig öt éve nem találnak háziorvost, itt két helyettes orvos látja el a helyieket. A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz – számolt be róla a Hír TV.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ januári adatai szerint

közel 300 körzet tartósan betöltetlen, ezek a körzetek legalább fél éve üresek.

Van olyan falu, ahol több min egy évtizede nincs körzeti orvos

„Ott, ahol nincs háziorvos – ez kimutatott tény – a korai halálozás száma magasabb, mint azokban a praxisokban, ahol van háziorvos. A megoldást a medikusképzésben kell keresni, a háziorvos hivatással meg kell ismertetni a hallgatókat minél hamarabb. Mert ez nagyon szép hivatás, és meg kell tölteni plusztartalommal. Tehát a végleges gyógyítást, végleges megoldást tudjon adni a háziorvos” – nyilatkozta Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×