Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Boross Péter: A baloldal szocialistákból és polgári radikálisokból áll

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Boross Péter volt miniszterelnök szerint egy erős kormány mellett nem lehet veszélyes egy nagyobb létszámú radikális parlamenti frakció. Az egykori kormányfő az InfoRádiónak azt mondta, nem indokolt baloldalinak nevezni az MDF-et, az SZDSZ viszont szerinte az elmúlt években ugyanúgy haszonélvezője volt a pártállami örökségnek, mint az MSZP.

Nekem már nem felelnek meg azok a stílusjegyek, amelyek meghatározzák a mai politikát - mondta az InfoRádiónak Boross Péter, aki azonban hozzátette: tudomásul kell venni azt a tényt, hogy a média lehetőségeinek kihasználásával lehet győzni a választásokon, ebben pedig a Fidesz nagyon hatékony és ügyes.

A volt miniszterelnök biztos abban, hogy a Fidesz rendkívüli mértékű győzelmet arat a jövő évi választásokon.

Úgy véli: a pártállami örökség haszonélvezői a baloldali pártok, így az SZDSZ is, amelytől távol áll a sokat emlegetett liberalizmus. Boross Péter nem tartja indokoltnak, hogy sokan az MDF-et is a baloldalhoz sorolják, bár hozzátette: nem szívesen beszél egykori pártjáról.

A magyar baloldal ma szocialistákból és polgári radikálisokból áll - fogalmazott a volt kormányfő, aki számára az SZDSZ kapcsán akkor vált nyilvánvalóvá, hogy hatalom- és pozíciószerzési ambíciókkal megtűzdelt polgári radikalizmusról van szó, amikor a párt Jászi Oszkárt jelölte meg szellemi elődnek.

A Jobbik kapcsán Boross Péter azt mondta: ha a kormányzás szilárd, és konszolidálja a folyamatokat, akkor az ország sorsát tekintve nem lesz veszélyes, a jó hírét tekintve azonban igen, mert "elkövetik azokat a maflaságokat, amelyek ártanak az országnak".

Hanganyag: Nagy Tamás