eur:
385.96
usd:
355.26
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Milák Kristóf (k) a férfi 100 méteres gyorsúszás előfutama előtt az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A MOB elnöke fontos üzenetet mondott a Milák-ügyben

Tartsuk tiszteletben és ne bántsuk az olimpiai bajnok úszó Milák Kristófot, ezt kéri a szurkolóktól Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. Beszélt a hatszoros olimpiai aranyérmes kajakozó Kozák Danuta visszatéréséről és az esélyesség kezeléséről is.

"Senkinek nem jó, hogy ennyit foglalkozunk Milák Kristóffal – mondta az InfoRádióban a MOB-elnök Gyulay Zsolt. – Az, hogy nem edzett, nyilván nem igaz, hála Istennek, edzett, az állóképességével nyilván még nem ott tart, ahol szeretne. Óriási bajnokról beszélünk, egy nagy sportemberről. Neki megvannak a saját maga szokásai. Egyébként a régieknek is megvoltak, Darnyi Tamásnak és másoknak is megvoltak a saját rigolyái, babonái. Ezeket tiszteletben kell tartani, mert óriási egyéniségekről beszélünk."

Összehasonlításképp elmondta: ha egy külföldi sportolóról van szó, akkor azt mondjuk, "ó, mekkora egyéniség, mert ezt vagy azt csinál". Ha meg Magyarországon, akkor különcként tekintünk rá, és "elkezdjük őt bántani".

"Szerintem nem kell vele annyit foglalkozni, a medencében úgyis minden kiderül, és nem is biztos, hogy jólesik a többi sportolónak, hogy csak vele foglalkoznak"

– hozott egy új szempontot is.

Beszélt még a hatszoros olimpiai bajnok kajakos Kozák Danutáról, aki két és fél év után – úgy tűnik – bombaformában tért vissza, és ha figyelembe vesszük, hogy Birgit Fischer 40 fölött lett olimpiai bajnok...

"Nagyon jó formában van, ahogy Csipes Tamara is. Az igazi fokmérő az lesz, amikor a világkupa-versenyen itt lesznek az új-zélandi lányok; meg kell nézni, hogy hol tartanak hozzájuk képest. Mert az, hogy most a magyar mezőnyben tudtak nyerni Szolnokon szép evezéssel, jó versenyzéssel, simán, egy dolog. De hogy nemzetközi mezőnyben ez hogy néz ki, most hétvégén eldől" – húzta alá az egykori kajakozó olimpiai bajnok.

Ami pedig a vívókat illeti, úgy tűnik, hogy például Koch Máté szinte biztosan világranglista-vezetőként várhatja majd a párizsi olimpiát. Vele kapcsolatban az esélyesség terhéről beszélt.

"Egyéne válogatja. Van, aki fel sem veszi, csak a feladatra koncentrál. Én azt gondolom, hogy fel kell nőni a feladathoz. Vagy fiatalnak kell lenni, aki még azt sem tudja, hol van, és kőkeményen belevág, és nem érdekli semmi, és nem gondolja túl a versenyt. Idős, sikeres sportolókra jellemző – a magam példájából kiindulva –, hogy amikor már idősebb a versenyző, akkor tudja, hogy milyen sok vesztenivalója van, és ezért gyakran begörcsöl, nem tudja azt kiadni magából, amire valójában képes.

Egy szó, mint száz, olimpiát nem lehet véletlenül nyerni.

Aki rátermett és megérdemli, az meg fogja nyerni Párizsban az olimpiát" – foglalta össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×