eur:
395.17
usd:
368.35
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Pánikgomb-applikációt fejlesztettek a családon belüli erőszak ellen - Görögországban

Eleinte csak nőknek, de aztán rájöttek, hogy férfiak is kerülhetnek "olyan" helyzetbe.

Görögországban országos mobilalkalmazást vezettek be a családi erőszak elleni fellépés segítésére - közölték hétfőn az illetékes görög minisztériumok.

Az érintettek a jövőben az úgynevezett "pánikgomb-alkalmazáson" keresztül egy gombnyomással segítséget kérhetnek. A tájékoztatás szerint egy tesztfázisban már sikeresen kipróbálták ennek működését Athénban és Szalonikiben.

Az eredeti elképzelések szerint az alkalmazást nőknek szánták, de most úgy döntöttek, nemtől függetlenül elérhetővé teszik az alkalmazást - ismertette a társadalmi összetartásért felelős és családügyi, valamint a digitális kormányzási minisztérium.

Az alkalmazás gombnyomásra riasztja a rendőrséget. "A pánikgomb tipikus példája annak, hogy az állam műszaki fejlesztések segítségével miként menthet életeket" - mondta Dimítrisz Papaszterjíu digitális kormányzási miniszter.

"Célunk az, hogy lehetővé tegyük a családon belüli erőszak áldozatainak, hogy felszólalhassanak és állami szervekhez fordulhassanak" - hangsúlyozta Maria-Alekszandra Kefala helyettes családügyi miniszter. Hozzátette: további erőfeszítéseket tesznek, hogy eleget tegyenek a zéró tolerancia elvének az erőszakkal szemben.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×