Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fed Kupa - Belgiumtól is kikaptak a magyarok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar női teniszválogatott Bulgária után Belgiumtól is kikapott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának tornáján az izraeli Eilatban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki első mérkőzésen a világranglistán 533. Stollár Fanny találkozott Ysaline Bonaventure-rel. A WTA-rangsor 160. helyén álló ellenfél 4:1-re elhúzott, s az első egyéni Fed Kupa-meccsén szereplő magyar játékos 20 perc alatt elvesztette a nyitószettet. A juniorok között párosban wimbledoni bajnok Stollár a folytatásban 2:0-ra vezetett, ám innentől már nem nyert gémet, és 49 perc alatt kikapott. Ezzel a belgák 1-0-s előnyhöz jutottak.

Következett Bondár Anna (371.) és Alison Van Uytvanck (43.) találkozója, amely szintén nem hozott kiélezett csatát. A 25 perces első szettben a Fed Kupában tavaly bemutatkozott magyar játékos egy gémet nyert, majd a másodikban már jobban tartotta magát, de Van Uytvanck sikeréhez nem férhetett kétség. Ez a meccs 58 percig tartott.

Ezzel a belgák 2-0-s behozhatatlan előnyre tettek szert, a párharcot lezáró páros meccsnek már nem volt tétje. Ennek során Jani Réka és Gálfi Dalma találkozott Bonaventure-rel és An-Sophie Mestach-hal, és noha megnyerték az első szettet, végül 1 óra 38 perc alatt kikaptak.

A D csoport másik mérkőzésén a bolgárok 2-1-re verték a letteket.

Juhász Gábor kapitány együttese - melyből hiányzik a világranglistán 51. Babos Tímea - pénteken a szintén nyeretlen lettekkel száll szembe. Annak a csatának a vesztese szombaton a kiesés elkerüléséért játszik.

A 14 válogatott csoportmérkőzéseire szerdán, csütörtökön és pénteken kerül sor, a magyarok a harmadik napon is közép-európai idő szerint reggel 8.30-kor kezdenek. A négy csoportgyőztes szombaton a rájátszásban dönt arról, melyik két csapat jut fel a világcsoport II rájátszásába. A csoportok utolsó helyezettjei arról határoznak, melyik két csapat esik ki az euro-afrikai zóna II. csoportjába. A helyosztókat szintén szombaton játsszák.
Eredmény, D csoport, 2. forduló:
Belgium-Magyarország 3-0 - végeredmény

Ysaline Bonaventure, An-Sophie Mestach - Jani Réka, Gálfi Dalma 3:6, 6:2, 6:2
korábban:
Ysaline Bonaventure-Stollár Fanny 6:1, 6:2
Alison Van Uytvanck-Bondár Anna 6:1, 6:3

a csoport másik mérkőzésén:
Bulgária-Lettország 2-1

Az állás:
1. Belgium 2 győzelem/0 vereség (6-0 szettarány)
2. Bulgária 2/0 (4-2)
3. MAGYARORSZÁG és Lettország 0/2 (1-5)