eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: ismeretlen

Embertelen, halálos kínzás a szombathelyi börtönben

Hetekig verték, kínozták zárkatársai B.Zs.-t Szombathelyen, a börtön 209-es zárkájában. Az ügyész életfogytiglant kért az elkövetőkre.

három elítéltet azzal vádolnak, hogy halálra kínozták zárkatársukat a szombathelyi börtönben. A nyugat.hu értesülései szerint a perbeszédekből kiderült, hogy az ügyész mindhárom vádlottra életfogytiglani szabadságvesztést kért, és legkorábban 40 év múlva kérhetnének felülvizsgálatot.

A perbeszédekből kiderült, hogy a börtöncellában a kínzás a legszerencsétlenebb zárkatárson csapódott le. Az elsőrendű vádlott kifejezetten szadisztikus jelleme társult a másodrendű vádlott agresszivitásával. rendszeresen, naponta verték gyengébb testalkatú társukat, többször addig fojtogatták, amíg az eszméletét nem vesztette, majd veréssel megint magához térítették.

Olyanról a tanúvallomás is elhangzott, hogy a sértettet ledobták a földre, majd a hasába tapostak, vagy a zárkában elhelyezett kisszékkel fejbe vágták. A homlokon keletkezett sebet öngyújtóval égették meg, hogy ne vérezzen. A kínzásokhoz tartozott még, hogy a sértettel cigarettacsikket etettek, felmosófej pamutszálát etették meg vele és egy 5 literes kannából vizet itattak vele. Ha kihányta, újra innia kellett.

Az elsőrendű vádlott védője kiemelte, hogy védence nem követett el egyenes szándékkal emberölést. A sértett vitathatatlanul meghalt, ezért halált okozó testi sértés megállapítását kérte, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel szemben. A védők arra próbálnak választ találni, hogy ki volt az, aki a sértett halálához vezető bántalmazást véghez vitte. A másodrendű vádlott védője kiemelte, hogy a védence nagyotthalló, így hihető az, hogy ő nem észlelt semmit az éjszakai-hajnali verésekből.

A harmadrendű vádlott védője szerint a hosszú ideig tartó verés arra utal, hogy nem akarták megölni a sértettet, inkább sanyargatni akarták. A pajzsporcot feltehetőleg egy ember törte el. Az utolsó, halálhoz vezető veréssorozatról a szakértők azt mondták, a sérülések hasonlóak ahhoz, mint ha egy kamion ütötte volna el a férfit, vagy magasról lezuhant volna a betonra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×