eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác
Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok honvédelmi pályaorientációjáról tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban 2020. július 20-án. Az eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), a Honvédelmi Minisztérium (HM), a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség képviselői együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek célja, hogy a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok különböző programok segítségével megismerkedjenek a honvédelemmel, valamint a Magyar Honvédség nyújtotta életpálya lehetőségekkel.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Simicskó István válaszokat vár Orosz Annától az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban

Az újbudai emberek válaszokat várnak a momentumos Orosz Annától az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban - mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője szombaton az MTI-hez eljutatott videónyilatkozatában.

Hangsúlyozta: minél mélyebbre ásnak a baloldal újbudai pedofilbotrányában, annál gyomorforgatóbb részletekre bukkannak.

Az elmúlt napokban nyomozás indult egy újbudai óvodában, a gyermekek között dolgozó Gy. Péter ellen, akit azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy pedofil bűncselekményt követett el óvodás kisfiúk sérelmére. Hozzátette: annyit már biztosan tudnak, hogy a szülők évekkel ezelőtt jelezték az óvoda vezetőjének aggályaikat, kifogásaikat a férfi viselkedésével kapcsolatban - foglalta össze a történteket.

A frakcióvezető rámutatott: az Újbudai Önkormányzat baloldali vezetése eközben mélyen hallgat, nem beszélnek arról, hogy tudtak-e a bűntényről, nem beszélnek arról sem, hogy az óvodákat felügyelő alpolgármesterek - Orosz Anna, majd később Erhardt Attila - mit csinálnak vagy csináltak, hiszen "a szülők segélykiáltásai láthatólag hidegen hagyták őket".

Mint mondta, mélyen hallgatnak arról is, hogy a gyanúsított édesanyja a közelmúltban történt nyugdíjba vonulásáig az önkormányzat nagy befolyással bíró, az óvódákért is felelős igazgatója volt, és arról sem beszélnek, hogy a pedofíliával gyanúsított férfi cégének miért van most is érvényes, többmillió forintos tanácsadói szerződése az Újbudai Önkormányzattal.

Ki ez a Gy. Péter, hogy ennyire fontos a dollárbaloldalnak? Orosz Anna miért hallgatott napokig az ügy kirobbanása után? Az alpolgármestersége alatt értesült-e az ügyről vagy tudatosan zárkózott el a szülők panaszai elől? - sorolta kérdéseit Simicskó István.

Az eset szerinte rávilágított arra, hogy az intézmények felügyelte a kerületben nem működik megfelelően.

"Mint hírlik, az óvodai dolgozók elbocsátástól való félelme is szerepet játszott abban, hogy az eset csak most, évekkel később tudódott, ki" - fogalmazott Simicskó István.

Tudott-e erről Orosz Anna? A parlamentben támogatja-e majd a kormány szigorúbb gyermekvédelmi szabályozását, ami a hasonló esetek megelőzéséhez, illetve hatékonyabb felderítéséhez is hozzájárulhat? - fogalmazott meg újabb kérdéseket a KDNP frakcióvezetője.

Itt az ideje, hogy a baloldal befejezze a titkolózást, az emberkénk joguk van tudni mi folyik a hattérben, várjuk Orosz Anna képviselő asszony válaszait - hangsúlyozta Simicskó István.

Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×