INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

Hogy lehet nemzeti érdeket érvényesíteni a globális digitális piacon? Koltay András Inforádió Aréna

2023. február 16. 18:15

Hogyan biztosítható az egyéni és társadalmi szabadság és biztonság egy digitalizálódó információs világban? Hogyan lehet nemzeti érdekeket érvényesíteni egy globális digitális piacon? Mi lesz a nemzeti tartalomgyártások jövője? Hogyan lehet biztosítani a véleményekhez való szabad hozzáférést a megváltozott médiakörnyezetben? Mi az új magyar nemzeti digitális médiastratégia?

Mi az állam mai és holnapi feladata a jogi szabályozást, a technológiai hátteret és a gazdasági környezetet illetően? Mi az állami feladat a szólás és sajtószabadság biztosításában a megváltozott világban? A klasszikus negatív, tiltó szabályok érvényesek-e ma az állami szerepvállalásra, vagy vannak az államnak pozitív, tevőleges kötelezettségei is? Vannak-e az államnak feladatai a globális közösségi médiát illetően? Vannak-e a közösségi médiatérrel és az internetes nyilvánossággal kapcsolatos nemzetközi jó gyakorlatok? Milyen változásokat hoz a mesterséges intelligencia erre a területre, és hogyan lehet a „felelős mesterséges intelligencia” felé tolni a szabályozást? Mit tartalmaz majd az EU idén várható szabályozása? A szabályozás területén lehet-e innovatív, sőt éllovas Európa, a korábban bevezetett adatvédelmi szabályokhoz hasonlóan?

Mi az „egészséges médiapiac” fogalmának meghatározása? Hogyan biztosítja a tájékozódás szabadságát, a magyar kultúra támogatását és a veszélyeztetett csoportok védelmét? Mennyire fontosak a gazdasági-üzleti szempontok ebben? Mennyiben sajátos a magyar nyelv egyedisége folytán a magyar helyzet? Miért nehéz magyar piacról beszélni, mikor a bevételek jelentős részét a nagy globális szolgáltatók kiviszik az országból? Kit tud így eltartani a nemzeti gazdasági önellátás, és milyenek a trendek? Hogyan lehet visszacsatornázni a nagy globális platformok nyereségének egy részét visszacsatornázni a nemzeti piacokba, bárhol az Unióban? Milyen célzott támogatást adnak, vagy adhatnak az európai államok? Mit jelent ma a médiapluralizmus nemzeti, európai vagy globális szinten? Vannak-e ebben bárhol

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018