eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Tüntetésre készül Londonban Soros György mozgalma

Brexit-ellenes tiltakozásra készülnek a brit fővárosban Soros György Best For Britain mozgalmának szervezésében. Szerdán fontos törvénymódosítási szavazás lesz a londoni parlamentben a Brexit véglegesítéséről. A kilépésellenes Soros György igyekszik kormánypárti képviselőket is maga mellé állítani.

Soros György, a világ egyik leggazdagabb embere, aki tőzsdespekulációból szerzett vagyonával a háta mögött a világpolitika befolyásolására határozta el magát, nem népszerű Angliában, amióta haszonszerző manipulációival térdre kényszerítette a német márka erősödése miatt bajba kerül brit jegybankot. Az így keletkezett káoszból ő egymilliárd dollárral gazdagabban került ki, de minden egyes brit állampolgár pénzt veszített. Ezt nehezen felejtik el a tőzsdegurunak, pedig az eset még 1992-ben történt.

Soros György most azt szeretné elérni, hogy Nagy-Britannia mégse lépjen ki az Európai Unióból, ha lehetséges, legyen erről újabb népszavazás.

Szombaton nagyszabású Brexit-ellenes tüntetést tervez Londonban a Soros György pénzelte Best For Britain mozgalom.

A brit parlament képviselőháza a héten kezd vitát a Brexit-törvény módosításáról. Ebbe természetesen nem szólhat bele közvetlenül Soros György, de sikerült kialakítania egy kormánypárton belüli, tehát tory képviselő csoportot, Dominic Grieve vezérletével, amely azon dolgozik, hogy Theresa May ne hajthassa végre a tervét, ne lehessen a Brexit véglegesítését törvénybe foglalni. Döntsön erről ehelyett akár a brit Legfelső Bíróság.

Theresa May küzd eredeti elgondolásai megvalósításáért, a Brexit-népszavazás eredményének érvényesítéséért, de pozíciója gyengült, amit Brüsszel örömmel nyugtáz.

A Best For Britain aktivistái most úgy akarják növelni a táborukat, hogy képviselőket győzködnek a csatlakozásra. Elsősorban olyan képviselőkről van szó, akiknek a választókerületében erős a szocialista, Brexit-ellenes tábor, tehát vigyázniuk kell, nehogy legközelebb elevszítsék a mandátumukat.

Múlt héten a Financial Times egész oldalas hirdetést közölt, Brexit-ellenességre biztatva konzervatív párti képviselőket. A hirdetést a Daily Telegraph értesülése szerint az Avaaz nevű, amerikai polgárjogi aktivistacsoport fizette, amely előzőleg, két hasonló szervezettel együtt, mintegy kétmillió dollárt kapott Soros Györgytől.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×