eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nizhnevartovsk, Russia - March 11, 2013: Woman hand holding iPhone with Google Plus App and using tPad. Google Inc. is an American multinational corporation that provides Internet-related products and services, including internet search, cloud computing, software and advertising technologies.
Nyitókép: Erikona/Getty Images

Szigorított a Google a belépésen, már látszik az eredménye

A cég friss közlése szerint felére csökkent a fiókfeltörések száma azoknál, akiknél bekapcsolták a kétfaktoros azonosítást.

A Google 2021 májusában jelentette be, hogy változtatni fog a Google-fiókba bejelentkezés módján. A gyakorlatban ez azt jelentette: szép lassan azoknál is bekapcsolták a kétfaktoros azonosítást (2FA), akik eddig ezt nem tették meg. Azzal, hogy a belépéshez kell például a felhasználó mobilja is, a cég azt akarta elérni, hogy jóval kevésbé lehessen feltörni a fiókokat.

A keresőcég szerint azon felhasználók között, ahol a 2FA automatikusan engedélyezve volt, 50 százalékkal csökkent a fiókfeltörések száma – írja a hvg.hu. Mindez a cég szerint arra bizonyíték, hogy az „extra” védelmi kör hatékonyan tudja távol tartani a kiberbűnözőket. A vállalat azt nem közölte, szám szerint hány fiókot törtek fel a mért időszak alatt.

A Google eddig több mint 150 millió felhasználónál kapcsolta be a kétlépcsős azonosítást, amit a tervek szerint idén tovább folytatnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×