eur:
392.97
usd:
373.66
bux:
55964.47
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel

Elon Musk bemutatta a Csillaghajót - fotó

A Tesla és a SpaceX atyja a Twitteren jelentette be, hogy készen áll az első tesztelésre a bolygóközi utazásra szánt "csodajármű".

2017 júniusában írtunk arról, hogy Elon Musk a New Space folyóiratban részletesen is közzétette, miként képzeli a Mars kolonizációját. A vörös bolygó betelepítésének víziója az újrahasználható rakéta és űrhajó kombinációján alapul, amelyet Musk bolygóközi közlekedési rendszernek (Interplanetary Transport System, ITS) nevezett.

2017 szeptemberében pedig arról beszélt, hogy mi is az a BFR, vagyis a Big Fucking Rocket, amivel a bolygóközi utazás megvalósítható lenne. Ezt a nevet cserélte le később a Starship-re (Csillaghajó). A Csillaghajóról már eddig is osztott meg néhány fantáziaképet, a fejlesztések során azonban most először valódi fotót is közzétett róla a Twitteren - szúrta ki a hvg.hu.

Twitter / Elon Musk
Twitter / Elon Musk

A jármű Elon Musk bejelentése szerint készen áll tesztelésre. Az űreszköz kapcsán azt is megjegyezte, azért néz ki így, mert ez egy VTOL (vagyis a függőleges fel- és leszállás) teszteléséhez készült, a végső változat magasabb és karcsúbb is lesz, és kevésbé lesz ilyen "ráncos" hatása.

A Csillaghajó "újrahasznosítható" lenne, éa Holdra és a Marsra is lehetne vele közlekedni. A tervek szerint Mezava Juszaku japán milliárdos lesz az első, aki 2023-ban Hold körüli utazásra indul a Starshippel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×