eur:
393.78
usd:
368.96
bux:
65875.07
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Szuga Josihide japán miniszterelnök vizet kortyol, mielőtt képviselői kérdésekre válaszol a parlament alsóházának 2021. január 20-i ülésén Tokióban. Az ülés központi témái a koronavírus-járvány elleni védekezésre irányuló kormányintézkedések és a vírus világjárványa miatt 2020-ról 2021-re halasztott tokiói nyári olimpia voltak.
Nyitókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Japán miniszterelnök olimpia után: "köszönöm"

Szuga Josihide megindítónak találta a japánok teljesítményét, szerinte jó olimpiát rendeztek.

Szuga Josihide japán miniszterelnök hétfőn megköszönte az emberek segítségét, amelyet a vasárnap zárult tokiói olimpia biztonságos megrendezéséhez nyújtottak.

A kormányfő Nagaszakiban beszélt arról, hogy egy év halasztással, a világjárvány okozta nehéz körülmények között kellett lebonyolítani a versenyeket, melyek ugyanakkor szerinte jól sikerültek.

"Hiszem, hogy sikerült a rendező országra háruló kötelességeket teljesítenünk" - jegyezte meg a politikus, aki mindenkinek megköszönte, hogy megértő és együttműködő volt a szabályok betartásában, egyúttal kiemelte, hogy a játékok megrendezése bizonyította kitartásukat.

A miniszterelnök a japán sportolók kiemelkedő, minden idők legsikeresebb ötkarikás szereplését (27 arany, 14 ezüst, 17 bronz) is méltatta, hangsúlyozva, hogy az ország teljes csapata nagyszerűen szerepelt.

"Voltak, akik érmet nyertek, és olyanok is, akik nem, de mindannyiuk teljesítménye megindító volt" - mondta Szuga Josihide.

A koronavírus-járvány miatt eddig példátlan megszorítások mellett zajlottak az olimpiai versenyek, melyek túlnyomó többségét nézők nélkül rendezték meg.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×