eur:
369.22
usd:
344.69
bux:
48117.93
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Vas Kata Blanka
Nyitókép: Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

Kerékpársport - Vas Kata Blanka olimpiai negyedik helye megnyithatja a pénzcsapokat

Persze nem a versenyző számára, az ő "sorsát" már egy holland sztárklub egyengeti - kamionnal, kísérőbusszal, hihetetlen háttérrel.

A tokiói olimpia egyik kellemes meglepetése volt múlt héten Vas Kata Blanka negyedik helyezése. A 19 éves bringás a hegyikerékpárosok között szerepelt bravúrosan, hiszen az első körben elcsúszott egy kanyarban és így a tizedik helyről zárkózott fel.

A szponzori bevételek növekedhetnek a sikeres szereplésnek köszönhetően - így látja a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára, Vizer Barnabás, aki az InfoRádióval osztotta meg gondolatait az ügyben.

"Vas Kata Blankának az olimpiai negyedik helye reményeink szerint meghozza azt az áttörést támogatói, szponzori vonalon is, amit már régóta vártunk. Magyarország olimpiacentrikus ország, itt sokkal nagyobb hírértéke van a sikernek, talán nagyobb figyelem tud irányulni a kerékpársportra is" - részletezte Vizer Barnabás, aki szerint bizonyára több versenyző is lesz most a bringázóknál.

A 19 éves magyar tehetség áprilisban egy holland sztárcsapathoz igazolt. Ennek részleteiről is kérdeztük Vizer Barnabást.

"Amelyik csapatba Vas Kata Blanka igazolt, az olyan, mintha a Real Madridba, a Manchester Unitedba vagy a Bayern Münchenbe igazolt volna...

magyar támogatóknak az ő mezén megjelenni most már majdhogynem lehetetlen, olyanról lehet szó, hogy privát szponzori szerződés születik, vagy egyes dolgokat a versenyző reklámoz, de ez más kérdés. Ha valaki a magyar szövetséget szponzorálja vagy a válogatottat, rákerülhet a mezre, Blankáéra is, amikor válogatott eseményeken indul" - fogalmazott a főtitkár. Európa- és világbajnokságokról lehet szó.

Az olimpikon esetében már például felszerelésprobléma sincs, klubjának mindene megvan, a világ legnagyobb kerékpárgyára áll már mögötte, kamionok, buszok is és minden profi körülmény.

Vas Kata Blankának két testvére is versenyszerűen kerékpározik. A "fertőzés" az édesapától származik, de mire a lány ide eljutott, igen nagy mennyiségű pénz kellett befektetnie a családnak, akár egy egész ház ára is rámehetett, hozzá lehet mérni akár egy profi síelő vagy teniszező kezdeti invesztíciójához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Szárnyalt az Apple a bemutató előtt

Jelentősen emelkedtek a tőzsdék múlt héten, miután az amerikai törvényhozók elfogadták az amerikai adósságplafonról szóló törvényjavaslatot. Az ázsiai piacok nagyrészt emelkedtek hétfőn, miután Joe Biden hétvégén aláírta az amerikai adósságplafonról szóló törvényt. Ezzel szemben európai tőzsdék a múlt pénteki rali után iránykereséssel kezdték ezt a hetet, és az USA-ban is csak minimális elmozdulások látszanak. Mindeközben az olajárakra is érdemes figyelni, amelyek felpattantak azt követően, hogy Szaúd-Arábia további napi egymillió hordóval csökkenti a kitermelést, és további termeléscsökkentést ígért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×