eur:
390.61
usd:
364.86
bux:
68229.36
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Vas Kata Blanka
Nyitókép: Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

Kerékpársport - Vas Kata Blanka olimpiai negyedik helye megnyithatja a pénzcsapokat

Persze nem a versenyző számára, az ő "sorsát" már egy holland sztárklub egyengeti - kamionnal, kísérőbusszal, hihetetlen háttérrel.

A tokiói olimpia egyik kellemes meglepetése volt múlt héten Vas Kata Blanka negyedik helyezése. A 19 éves bringás a hegyikerékpárosok között szerepelt bravúrosan, hiszen az első körben elcsúszott egy kanyarban és így a tizedik helyről zárkózott fel.

A szponzori bevételek növekedhetnek a sikeres szereplésnek köszönhetően - így látja a Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára, Vizer Barnabás, aki az InfoRádióval osztotta meg gondolatait az ügyben.

"Vas Kata Blankának az olimpiai negyedik helye reményeink szerint meghozza azt az áttörést támogatói, szponzori vonalon is, amit már régóta vártunk. Magyarország olimpiacentrikus ország, itt sokkal nagyobb hírértéke van a sikernek, talán nagyobb figyelem tud irányulni a kerékpársportra is" - részletezte Vizer Barnabás, aki szerint bizonyára több versenyző is lesz most a bringázóknál.

A 19 éves magyar tehetség áprilisban egy holland sztárcsapathoz igazolt. Ennek részleteiről is kérdeztük Vizer Barnabást.

"Amelyik csapatba Vas Kata Blanka igazolt, az olyan, mintha a Real Madridba, a Manchester Unitedba vagy a Bayern Münchenbe igazolt volna...

magyar támogatóknak az ő mezén megjelenni most már majdhogynem lehetetlen, olyanról lehet szó, hogy privát szponzori szerződés születik, vagy egyes dolgokat a versenyző reklámoz, de ez más kérdés. Ha valaki a magyar szövetséget szponzorálja vagy a válogatottat, rákerülhet a mezre, Blankáéra is, amikor válogatott eseményeken indul" - fogalmazott a főtitkár. Európa- és világbajnokságokról lehet szó.

Az olimpikon esetében már például felszerelésprobléma sincs, klubjának mindene megvan, a világ legnagyobb kerékpárgyára áll már mögötte, kamionok, buszok is és minden profi körülmény.

Vas Kata Blankának két testvére is versenyszerűen kerékpározik. A "fertőzés" az édesapától származik, de mire a lány ide eljutott, igen nagy mennyiségű pénz kellett befektetnie a családnak, akár egy egész ház ára is rámehetett, hozzá lehet mérni akár egy profi síelő vagy teniszező kezdeti invesztíciójához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×