eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Pusztai Liza a vívó-világbajnokság női kard csapatversenyének selejtezőjében a Románia elleni mérkőzésen a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

A kínaiak ellen a magyar női kardválogatott

A magyar női kardválogatott mindhárom mérkőzését elveszítette, így nyolcadik lett a csapatversenyben.

A dél-koreaiak, majd a japánok elleni vereség után Pusztai Liza, Katona Renáta és Battai Sugár állt pástra, Csian Csia Zsuj, Sao Ja Csi és Jang Heng Ju ellen. Közben az orosz és a francia csapat bejutott a döntőbe, előbbiek nagyon megverték a csak 26 tusig jutó dél-koreaiakat.

A magyar csapatot az ötödik, a kínait a hetedik helyen emelték ki, de nem vívhat nálunk az egyéni verseny negyedik helyezettje, Márton Anna. Ugyanakkor az is igaz, hogy a debreceni Battai Sugár nagyon jól vívott a japánok ellen két teljes asszójában.

Az első asszó gyorsan elment, Csian Csia Zsuj 5-1-re megverte Pusztai Lizát. Lizát őú ejtette ki az egyéniben is.

A másodikban Sao Ja Csi Katona Renátával vívott, körülbelül olyan különbség volt, mintha az oroszok ellen kellene tusokat adnunk. A ínai lány 5-2-re nyert, 10-3-ra vezettek.

Pusztai Liza még a dél-koreaiak elleni vereség után mondta az MTI-nek nyilatkozva: „Úgy látom, az utolsó két asszóra Panka és én is elfogytunk, hosszú volt ez az öt év mentálisan és fizikailag is." Nem sikerült kilábalni ebből a folytatásra sem.

Battai Sugár következett Jang Heng Juval szemben 2-5 a vége, 5-15-tel zárult az első kör.

Katona Renáta folytatta, Csian Csia Zsuj ellen. Akadt néhány (három) jó magyar akció, de 20-8-cal mentek le a pástról.

Nehéz ilyen helyzetben utolsó esélyre gondolni, de Pusztai Liza ment fel, Jang Heng Juval. Gyorsan estek a tusok, de nem sikerült közelebb jutni, 4-5, 12-25-nél tartunk.

Sao Ja Csi 5-3-ra megverte Battai Sugárt, 30-15 a kínaiaknak.

Egy újabb 5-3-as kínai győzelem következett, Jang Heng Ju verte Katona Renátát, 18-35, magyar szempontból, két asszó van hátra.

Cseréltek a kínaiak, hadd vívjon Kuo Ji Csi is. Batrtai Sugár 6-5-re megverte őt, de alig csökkent ezzel a különbség.

A mérkőzés utolsó asszóját Pusztai Liza és Sao Ja Csi vívta. Liza 6-5-re „nyert”, de a hetedik hely a kínaiaké lett, 45-30-as sikerükkel.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×