eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság hat csoportmérkőzésének, nyolcaddöntőjének, valamint a bronzmérkőzésnek otthont adó Halifa Stadion Dohában 2022. október 17-én. A katari vb harmadik legnagyobb stadionja 45 416 fő befogadására alkalmas.
Nyitókép: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Kemény Dénes: Lionel Messi pár villanása világbajnoki címet érhet

Nem csalódott csapatok játszanak majd szombaton.

Továbbra is nagy lehetőséget lát Lionel Messi játékában Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya, aki nem tartja meglepőnek, hogy a legtöbben a Paris Saint-Germain két sztárjának küzdelmére hegyezik ki az Argentína–Franciaország labdarúgó-világbajnoki döntőt. Messihez hasonlóan Kylian Mbappé is öt góllal várja a torna vasárnapi fináléját.

A franciák jól ismerhetik Messit, kérdés, hogy miként próbálják majd "hatástalanítani". Kemény Dénes szerint több védővel akarják "körbevenni" majd. Meglátása szerint

Messi jóval kevésbé aktív, mint a múltban, de ha "robban, akkor valami történik is".

Ha a csapata masszív lesz, akkor lehet benne 2-3 olyan momentum, ami gólt és adott esetben győzelmet is érhet.

A francia csapat kiegyensúlyozott teljesítménnyel jutott el a döntőig, kialakult a csapategység és az "óriásgyilkos" Marokkót is legyőzték. Kemény Dénes kockázatosnak tartaná, hogy az edző ezt az egységet megbontsa akár Karim Benzema kedvéért, aki bár sérült, egyes hírek szerint részt is vehetne a döntőn.

"Voltunk mi is ilyesmi helyzetben a vízilabda-válogatottal a múltban, elveszítettünk egy fontos torna előtt egy nagyon jó játékost.

Újra kell ilyenkor az egészet gondolni, szervezni és úgy lehet nyerni. Nekünk annak idején sikerült is."

Bár a múltban sok bronzmérkőzés a vb-n csalódott csapatok játékát hozta és nem is volt olyan magas színvonalú, most úgy tűnik, a horvátok és a marokkóiak is kellően motiváltak – értett egyet Kemény Dénes.

"Az ő esetükben szerintem a bronzmérkőzés kiemelkedő eredmény elérésének lehetősége. Hozzáteszem csöndben, hogy – miként más, egyéni sportágaknál, például tenisznél – én abban a pillanatban, ahogy lefújják az elődöntőt, átadnám a bronzérmet a vesztes csapatoknak, mert nem kellemes érzés ilyenkor szerintem pályára lépni. Annak ellenére, hogy ez a két csapat nyilván mindent el fog követni, hogy valamit a nyakában haza tudjon vinni."

A mérkőzést Kemény Dénes a két kapus harcának érzi. Az elődöntőben mindkét kapus teljesítményét halványabbnak látta, mint a korábbi mérkőzéseken.

"Hogy mást ne mondjak, a franciák úgy nyertek 2–0-ra Marokkó ellen, hogy két lövésük ment kapura. Az a Margitszigeten is és Leányfalun is 0 százalékos védőteljesítmény. Szerintem ha valamelyik kapus visszajön ebből a gödörből, a csapata bronzérmes lesz."

(A nyitóképen: a bronzmeccsnek otthont adó Halifa Stadion.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×