eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság reklámja a müncheni Allianz Aréna előtt 2021. június 10-én. Itt játszik Németország ellen a magyar válogatott az Eb F csoportjában június 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA

Szivárványszínbe borítanák a müncheni stadiont a magyar–németre

Így tiltakoznának a Magyarországon kedden elfogadott pedofilellenes törvény meleg közösséget érintő passzusa ellen.

Petíciót indítottak Németországban, hogy a müncheni Allianz Arénát szivárványos színekben világítsák ki a Németország–Magyarország Európa-bajnoki meccsen június 23-án. A kezdeményezés elindítói ezzel szeretnék kifejezni nemtetszésüket a Magyarországon nemrég elfogadott, szerintük melegellenes törvény miatt – írja a Hvg.hu.

A petíció szövegében emlékeztetnek, hogy az eredetileg a pedofilellenesnek szánt törvényben megakadályozzák, hogy a 18 éven aluliak számára bemutassák a homoszexualitást, ami szerintük sérti az emberi jogokat és az információszabadságot.

A petíció aláírói felszólították az Allianz Arénát, hogy világítsa ki a stadiont, hogy így álljon ki a magyarországi LMBTQ-közösségek jogai, illetve az emberi jogok védelme mellett. A petíció elindítója szerint az foci-Eb tökéletes alkalom, hogy felhívják a figyelmet a problémákra.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×