eur:
389.71
usd:
363.92
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A medréből kilépett Szajna Párizsban 2020. március 9-én. A korábbi heves esőzések következtében emelkedik a folyó vízszintje, de a hatóságok egyelőre még nem zárták le a partján lévő turisztikai látnivalókat. A háttérben az Eiffel-torony.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

"Alkalmatlan úszásra" a párizsi olimpia nyílt vizes helyszíne

Nem más állítja, mint a női címvédő. Tesztversenyeket sem lehetett tartani, olyan koszos volt a Szajna.

A nyíltvízi úszásban olimpiai aranyérmes és a nyári, párizsi játékokon címvédőként induló brazil Ana Marcela Cunha aggodalmának adott hangot a Szajna vízminősége miatt.

Kritikus nyilatkozata azt követően jelent meg, hogy a folyóban, ahol a nyíltvízi versenyeket és a triatlonosok úszószámait rendezik majd, többször is a kórokozó baktériumok megnövekedett koncentrációját észlelték, emiatt már sportrendezvényeket kellett törölni, s a közelmúltban újfent kétségeket ébresztő értékeket mértek.

"Mindez aggodalomra ad okot" - nyilatkozta Cunha, aki a tokiói olimpián győzött 10 kilométeren és többszörös világbajnok. - "Tavaly nem voltak tesztversenyek a vízszennyezés miatt, de a szervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy az olimpiai viadalokat a folyóban rendezzék meg. Szükség van tartalék tervre, mert a Szajna nem úszásra való."

A brazilok klasszis sportolója hozzátette, hogy nem akarja lekicsinyelni a francia főváros fő folyójának történelmi súlyát, és tisztában van vele, hogy miért ragaszkodnak a házigazdák a históriai helyekhez közeli versenyhelyszínekhez:

"Azt is megértem, hogy milyen fontos az III. Sándor híd és az Eiffel-torony, de úgy gondolom, hogy a sportolók egészségének kell az első helyen állnia" - mondta a 31 esztendős Cunha.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×