eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Twitter/UEFA

Rendőrök tömegei az isztambuli BL-döntő helyszínén - a kockás papír szerint a Manchester City győz

A legrangosabb európai futballklubsorozat döntője 21 órakor kezdődik, tartson velünk!

Tizenötezer rendőr igyekszik úrrá lenni az isztambuli éjszakán: ezen az estén rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét a török világvárosban az angol Manchester City és az olasz (milánói) Internazionale között - a mérkőzésen 21 órakor indul útjára a labda.

Davut Gül rendőrfőnök tájékoztatása szerint nemcsak az összecsapás helyszínéül szolgáló Atatürk Olimpiai Stadionban és környékén lesz szigorú ellenőrzés, de a drukkerek mozgását is nagy erőkkel kontrollálják "a repülőtértől a repülőtérig".

A saját munkájukat "tökéletesnek" ítélte meg.

A török elnökség sajtóhivatala által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfő (j) és Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke a labdarúgó Bajnokok Ligájának isztambuli döntőjében játszott Manchester City-Internazionale mérkőzés előtt 2023. június 10-én.
MTI/EPA/A török elnökség sajtóhivatala
A török elnökség sajtóhivatala által közreadott képen Recep Tayyip Erdogan török államfő (j) és Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke a labdarúgó Bajnokok Ligájának isztambuli döntőjében játszott Manchester City-Internazionale mérkőzés előtt 2023. június 10-én. MTI/EPA/A török elnökség sajtóhivatala

A stadion - amelybe most 70 ezer néző nyerhet bebocsátást, közülük 52 ezren külföldiek - másodszor ad otthont BL-finálénak, először ilyenre 2005-ben került sor, akkor történt az a bizonyos csodafordítás a Liverpool részéről a Milan ellen.

Most a csapatok óvatosan várják a találkozót, mint megírtuk, a Citynél az az óvatosság oka, hogy az Interéhez hasonló játékrendszerrel a Premier League-ben nem igazán találkoznak, igaz, amint Pep Guardiola mesternek korábban volt "egy Lionel Messije", most van egy Erling Haalandja, aki az idei évben teljességgel feltartóztathatatlan a kapu előtt - kérdés, odaengedik e a fekete-kékek.

A csapatok, mivel nincs átfedés, a hagyományos mezükben futhatnak ki a gyepre, így a manchesteriek világoskékek és fehérek, az Inter fekete és kék lesz.

A helyszínről származó információk szerint a meccs tétjét jelzi, hogy a Manchester City krőzus tulajdonosa, Manszúr sejk is személyesen, a helyszínen nézi meg, ilyenre márpedig 2010 augusztusa óta nem volt példa.

A pálya szélén is beindult már a tippelgetés, a Tottenham és a Real Madrid walesi játékosa, Gareth Bale szerint a City simán győz és a belga Kevin De Bruyie lesz a mérkőzés embere. De hogyan látják a fogadóirodák?

  • A BET365-nél 1,5-szörös pénzt fizet az angol győzelem rendes játékidőben, az olaszoké 6,5-szerest,
  • de az Unibetnél sem nagyon mások a szorzók: 1,53 kontra 7,

ebből kifolyólag a "kockás papír" úgy látja, a Manchester City a bajnoki címe mellé nemcsak hazája kupáját, de a legrangosabb európai kupatrófeát is begyűjti - ugyanígy történt ez az Interrel, amikor legutóbb BL-t nyert.

A mérkőzést 21 órától folyamatosan frissülő szöveges tudósítással követjük, tartson velünk!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×