eur:
389.82
usd:
365.9
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
New York, 2014. szeptember 6.Martina Navratilova egykori amerikai teniszező (j2) és partnere, Julia Lemigova üzletasszony (b2) a japán Nisikori Kej és a szerb Novak Djokovic játékát nézi az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében a New York-i Flushing Meadowsban 2014. szeptember 6-án. (MTI/EPA/Justin Lane)
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Martina Navratilova attól félt, a karácsonyt sem éri meg, de azóta sok minden történt

A 66 éves egykori teniszcsillag szervezetében néhány hónapja diagnosztizálták a rák megjelenését.

Idén januárban jelentette be Martina Navratilova, hogy korai stádiumban lévő torok-és mellrákot diagnosztizáltak nála. A 18-soros egyéni Grand Slam-győztes, csehszlovák születésű amerikai teniszező 2010-ben már megküzdött a mellrákkal.

A sportoló tavaly novemberben vette észre, hogy az egyik nyirokcsomója megnagyobbodott, később biopszia igazolta a torokrákot. Ezután fedezték fel a melldaganatot, mely nem volt kapcsolatban a torokrákkal.

A TalkTV-n kedden adásba kerülő interjújában arról beszélt, hogy a rák kettős megjelenését mutató diagnózis után három napig pánikban volt, és azt gondolta, a következő karácsonyt már nem éri meg. Összeállt a fejében egy bakancslista is arról, hogy mit akar még megtenni, ha csak egy éve van hátra.

Most viszont "amennyire tudják, rákmentes vagyok" - számolt be az örömhírről a beszélgetés előzetesében a The Guardian cikke szerint. Állapota a remisszió, ami a betegség tüneteinek megszűnését jelenti, időlegesen vagy véglegesen.

Nehéz hónapok állnak mögötte: három héten át minden nap sugárkezelésen, valamint háromhetes kemoterápiás kúrákon esett át, ami szerinte egyértelműen a legnehezebb dolog volt, amit valaha csinált. "Az első hét volt a legrosszabb, akkor egyszerre volt kemoterápia és sugárkezelés" - mondta, hozzátéve, hogy a hangulata is nagyon ingadozó volt ezekben a hetekben.

Martina Navartilova 1973-tól 2006-ig tartó pályafutása során (1996 és 2000 között nem játszott) 59 Grand Slam-bajnoki címet - köztük 18 egyéni címet -, 41 páros és vegyes páros trófeát szerzett, ami rekord a női játékosok között, csakúgy, mint kilenc wimbledoni egyéni bajnoki címe. Összesen 167 egyéni és 177 páros bajnoki címet gyűjtött be.

Címlapról ajánljuk
Jakab Ferenc az emelkedő Covid-esetszámokról: valamennyi védettségünk maradt, de kopott

Jakab Ferenc az emelkedő Covid-esetszámokról: "valamennyi védettségünk maradt, de kopott"

Számítani lehetett arra, hogy új Covid-alvariáns jelenik meg, az esetszámok itthon és Európában is emelkednek, a tünetek viszont enyhék - nyilatkozta az InfoRádiónak a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese. Jakab Ferenc, a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője szerint a védőoltás hatása mára megkopott, a rendelkezésre álló oltások pedig, ha nem is adnak 100 százalékos védelmet az új törzs ellen, azért továbbra is hatékonyak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Washington vérdíjat tűzött ki Mihail Matvejevre

Washington vérdíjat tűzött ki Mihail Matvejevre

Az amerikai külügyminisztérium 10 millió dolláros jutalmat tűzött ki az orosz hacker, Mihail Matvejev feltehetően kiberzsarolásért felelős személy tartózkodási helyére vonatkozó információkért. Matvejev ellen állítólag már vádat emeltek, és az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma büntetést szabott ki rá az amerikai kormányzati szervek, magánvállalkozások és világszerte létfontosságú infrastruktúrák elleni kiberzsarolásban való állítólagos részvétele miatt - számolt be a Deeplab.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×