eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: herthabsc.com

Megvan a Hertha új sportigazgatója

Vasárnap kora délután sajtótájékoztatót tartott a berlini Hertha BSC vezérkara. Ezen Kay Bernstein elnök bejelentette, hogy a szombaton, az Union elleni elveszített berlini derbit követően menesztett Fredi Bobic sportigazgató feladatait a 42 éves Benjamin Weber veszi át. Ismét szerepet kap a klub korábbi legendás játékosa, Andreas „Zecke” Neuendorf, aki Dárdai Pál pályaedzője volt 2021-ben.

A Hertha BSC 2021. november 27-én – miután a 97. percben gólt kapott – 1-1-es döntetlent játszott az Olimpiai Stadionban az Augsburggal. A 13. forduló után így a tizennegyedik helyen állt a Bundesliga 1 tabelláján. A következő hét elején Fredi Bobic sportigazgató javaslatára a klub menesztette Dárdai Pál vezetőedzőt, aki – második vezetőedzői korszakában – 2021. január 25. óta irányította a csapatot, 31 mérkőzésen 32,26 százalékos győzelmi mutatót elérve a csapatával.

A magyar klublegenda távozása után a német-török Tayfun Korkut vette át a gárdát, de csak március közepéig maradhatott. Az edzőváltás nem hozta meg a kívánt eredményt, 14,29 százalékos győzelmi mutatója mélypontot jelentett. Tayfun Korkut távozásakor az utolsó előtti, kieső helyen állt a sorozatban öt vereséget szenvedő csapat.

A rutinos Felix Magath mentette meg végül a Herthát, aki a hátralévő kilenc fordulóban háromszor is nyerni tudott a kék-fehérekkel, így a gárda legalább osztályozós helyre lépett elő. S még azt is megúszhatta volna, ha a VfB Stuttgart az utolsó fordulóban, nagy meglepetésre, nem veri meg a Kölnt. Az osztályozón is Magath dirigált, éppen korábbi klubja, a HSV ellen. A berlini 0-1 után megtört a csoda: a Hertha 2-0-ra győzött Hamburgban, s bennmaradt az első osztályban.

Az új szezonra Sandro Schwarz érkezett, aki korábban a Dinamo Moszkvánál dolgozott. Stábja tagja Bódog Tamás is. A 19 forduló alatt csupán háromszor nyert a csapat, hat döntetlen mellett. A 15,79-es győzelmi mutató nagyon szerény, de a jelek szerint a vezérkar elsősorban Bobic munkáját, az átigazoláspolitikát, az erősítések hiányát ítélhette gyengének, ezért döntött a sportigazgató menesztése mellett.

A nyáron klubelnökké választott, 41 éves Kay Bernstein vasárnapi bejelentése szerint Weber a jövőben sportigazgatóként, míg Neuendorf az akadémia és a csapat közötti kapocsként dolgozik majd. Weber maga javasolta Neuendorfot erre a posztra. Bobic munkatársai közül, Sebastian Zelichowskinak és Thomas Westphalnak is menni kell, a keret kialakításáért felelős Dirk Dufner ellenben a fedélzeten marad.

Az, hogy várható-e a közeljövőben edzőváltás is, nyitott kérdés maradt.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×