eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Bemutatják a 2024-es párizsi nyári olimpia és paralimpia kabalafiguráit, jobbról Gwladys Epangue egykori francia tekvondozó a Párizs melletti Saint-Denisben 2022. november 14-én. A Frígeknek nevezett két figurát az egyik francia jelképről, a füles frígiai sapkáról mintázták.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Az olimpiáig tarthat a háború

A lengyelországi Európa Játékok szervezői nem engedélyezik orosz versenyzők indulását a nyári multisport-eseményükön - közölte az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) szervezete. Ázsia felé vezethet az egérút. A NOB-nak is, Ukrajnának és Párizsnak is megvan a véleménye.

A nemleges válasz az után a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bizonyos feltételek teljesülése esetén megfontolásra ajánlotta az orosz sportolók visszaengedését nemzetközi versenyekre.

A NOB közleményének értelmében Oroszország - és a Moszkvát erőteljesen támogató Fehéroroszország - sportolói újból versenyezhetnek, ha nem támogatják aktívan az ukrajnai háborút és maradéktalanul betartják a doppingellenes szabályokat. Az előfeltételek teljesülése esetén a két ország versenyzői visszatérhetnek a nemzetközi porondra, és megvan a lehetőségük, hogy

semleges státusban

részt vehessenek a 2024-es párizsi olimpián.

Az Európa Játékokon, amelyeket június 21. és július 2. között rendeznek meg Krakkóban és környékén, több sportágban is kvótát lehet szerezni a jövő nyári ötkarikás játékokra.

Az Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) ugyanakkor csütörtökön orosz és fehérorosz sportolókat hívott meg a NOB hozzájárulásával az idei Ázsiai Játékokra, amelyeknek a kínai Kuangcsou ad otthont szeptember 23. és október 8. között.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly február 28-án még azt javasolta a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy az ukrajnai háború miatt akadályozzák meg az orosz és fehérorosz sportolók indulását nemzetközi viadalokon. A legtöbb sportszövetség megfogadta az ajánlásokat.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×