eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az aranyérmes Kovács Zsófia a női egyéni tornaverseny ugrás számának eredményhirdetésén a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kovács Zsófia az Eb-arany ellenére sem elégedett

Az ugrás háromszoros Európa-bajnoka szíve szerint egyéni összetettben és korláton is felállt volna a dobogóra a müncheni Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófia aranyérmet szerzett vasárnap ugrásban a női torna Európa-bajnokságon, Münchenben. Az immár háromszoros kontinensbajnok magyar versenyző az InfoRádiónak azt mondta, hogy az egyéni összetett versenytől többet remélt, de az ugrás eredménye nagyon feldobta.

"Vegyes érzelmekkel tértem haza az Európa-bajnokságról, nyilván az utolsó nap az ugrás aranya nagyon feldobott, de ha visszanézek az első napokra, akkor a selejtező után nagyon csalódott voltam, mert az összetettben is reális esélyem lett volna arra, hogy felálljak a dobogóra" – mondta a tornásznő. Több rontása is volt, amit azért is sajnált, mert így korláton sem tudott bekerülni a döntőbe. "Le voltam törve, össze kellett szednem magam, hiszen ugrásban és talajon döntőbe jutottam" – emlékezett vissza.

Ugrásban első helyen került a fináléba, de próbált úgy nekiindulni, hogy ezzel ne foglalkozzon. "Nyilván nagyon szerettem volna nyerni, de arra koncentráltam, hogy két pontos ugrást csináljak meg, és ha ez megvan, a többi nem rajtam múlik. Sok jó ugrást láttam a döntőben, egy-két tized volt a helyezések között, nagyon erős volt a mezőny, és minden apróság számított" – értékelt Kovács Zsófia.

A finálé rendkívüli volt, mert két versenyző is olyan súlyos sérülést szenvedett ugrás közben, hogy hordágyon kellett levinni a pódiumról.

"Ilyenben még nem volt részem, elég balszerencsés döntő volt. Ketten is lesérültek, a bolgár lány közvetlenül előttem, nehéz volt visszaállni. Amikor láttam hogy baj van, el is fordultam, és csak magamra koncentráltam. Az viszont fontos volt, hogy nagyon hosszú volt az ápolás után a bírók megengedték, hogy újból felmenjünk a pódiumra, és ismét bemelegítsünk" – mondta az Európa-bajnok.

A Kovács Zsófiával készült interjú teljes változatát pénteken este fél nyolc után, az InfoRádió Ötkarika című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×