eur:
393.93
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andre Pichette

Szakértői visszhang - A Ferrari elképesztő hibákat vétett, Verstappen világbajnok lehet

A nyári szünet előtt 80 pontosra duzzadt a címvédő Max Verstappen előnye a Forma-1-es világbajnokságon a vasárnapi Magyar Nagydíj után. Ezzel talán már el is dőlt az egyéni cím sora - vélekedett az InfoRádiónak a Racingline.hu főszerkesztője.

A Hungaroring tényleg egy lesajnált pálya volt, "Miki egér", illetve gokartpályának titulálták - kezdte értékelését a Racingline.hu főszerkesztője a vasárnapi F1-es Magyar Nagydíj után, amelyet Max Verstappen (Red Bull) nyert a Mercedesek, Lewis Hamiltons és George Russel előtt. Vámosi Péter ezzel szemben úgy látja, hogy a magyar pályán évek óta meglepetések születnek: vagy friss győztest avatunk, mint tavaly Esteban Ocont, vagy valaki élete első pole pozícióját szerzi meg, mint szombaton George Russel.

A szakértő szerint a vasárnapi futamon kicsit úgy tűnt, mintha Max Verstappennek és a Red Bullnak senki nem okozhatna meglepetést.

A Ferrari elképesztő taktikai hibákat vétett,

a többieknek meg nem jött ki a lépés. Az biztos, hogy a Red Bull-osok nyugodtan pihenhetnek egy hónapot, hiszen a 80 pont óriási előny, és ezzel talán már el is dőlt az egyéni világbajnoki cím sorsa - hangoztatta a szakújságíró.

Vámosi Péternek az a véleménye, hogy ha ezen a helyzeten még fordítani akarna a Ferrari, akkor náluk komoly változásokra lenne szükség. Egészen pontosan arra, hogy ne olasz menedzsmentje legyen a csapatnak. A Ferrarinak ugyanis - leszámítva egy-két sikert 2007 óta - nem volt világbajnoka. Sőt, szerinte kis túlzással még azt a világbajnoki címet is Michael Schumacher rakta össze nekik. Azt az autót hagyta ott Kimi Räikkönennek, aminek a fejlesztéséhez bőven volt köze - emlékeztetett a szakújságíró. Ezen kívül akkor még Jean Todt és Ross Brawn irányították a maranellói csapatot.

Vámosi Péter azt mondta, hogy ő kimondottan sajnálja a Ferrari rajongóit, hiszen az olasz csapat tényleg a legjobb autót csinálta meg erre a szezonra. Ennek dacára már attól kell tartaniuk, hogy még a nem túl gyors, ám nagyon stabil Mercedes is megveri őket. Szerinte

ideje, hogy megint fejek hulljanak Maranellóban.

A már említett Mercedesszel kapcsolatban úgy látja, hogy Lewis Hamilton már a kezdetek óta élvezi és szereti a magyar pályát. Ennek is köszönhette második helyét, ami sokkal inkább az ő személyes sikere, mint a Mercedesé.

Vámosi Péter arról is beszélt, hogy a hírek szerint Sebastian Vettel után esetleg Lewis Hamilton is otthagyja a versenyzést. Mindenesetre Hamilton második helyezése remek teljesítmény volt, ami némi bizakodásra is okot adhat a csapatánál, nem úgy, mint a Ferrarinál.

Érintve azt a kellemetlen nézeteltérést, amely a helyi rendezők és egy angol fotós között alaklult ki, Vámosi Péter úgy vélekedett:

mindkét félnek, sőt még talán másoknak is el kellene gondolkodniuk a viselkedésükön.

Elfogadhatatlannak tartotta ugyanis, hogy az egyik tábor rajongói egy másik versenyző reklámanyagait égessék el, vagy lányok trikóját húzzák fel, csak azért, mert nem a kedvencük neve vagy képe látható rajta. Mint mondta, a Forma-1 megújulása, és ezzel az óriásira, 290 ezresre duzzadt nézőszám sajnos "olyan embereket is a sportág közelébe hozott, akik nem ide valók".

Ez ellen felszólal úgy az FIA, mint a Forma-1-es csapatok, versenyzők. De tenni is kellene valamit, mert "a duma kevés" - hangoztatta az InfoRádiónak Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Óvatos pluszban a tőzsdék

Óvatos pluszban a tőzsdék

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×