INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

zsoldos péter

ksi

utánpótlás

A 35. évfordulóját ünneplő Soltvadkerti TE asztalitenisz-szakosztály és a Központi Sportiskola (KSI) közötti csapatverseny Soltvadkerten 2015. május 1-jén. Az összecsapás, amelyen 80 hazai igazolt sportoló állt asztalhoz a különböző korosztályokban, bekerül a Magyar Rekordok adatbázisába a legnagyobb létszámú, igazolt asztalitenisz-versenyzők részvételével szervezett csapatverseny hazai tömegszerűségi rekordja címen.

Egyre komolyabban beépülhet a KSI az ország sportjának vérkeringésébe

A korcsolyaszakosztály révén újabb gyerekeket érhetnek el, és utánpótlás-nevelő intézményként továbbra sem kívánnak egyetlen sportklub felé elköteleződni, a "TF-es" kapcsolat viszont nagy előrelépés lesz. Zsoldos Pétert kérdezte az InfoRádió.

Megújult a Központi Sportiskola (KSI) elnöksége, és némiképp változik az utánpótlás-nevelő egyesület stratégiája is - számolt be az InfoRádiónak Zsoldos Péter, a KSI elnöke.

"A legfontosabb változás, hogy egy olyan elnökség kezd kialakulni, amelyben részt vesz a Testnevelési Egyetem és egy bankvezetőségi tag is, valamint olyan személyek, akik sportvezetői múltjukból fakadóan sokat tudnak segíteni a KSI életén; a döntéshozatal is gördülékenyebb lehet, 18 fő helyett már csak 13 fős az elnökség" - részletezte Zsoldos Péter.

A törekvés egyértelmű: utánpótlásprofilt kívánnak felvenni.

"Természetesen a felnőtt sportolók átadása, átáramoltatása még egy nyitott kérdés, hogy az mikor és hogyan történjen meg, de ez a feladat, hogy a Testnevelési Egyetemmel is együttműködve dolgozzunk ezen" - mondta.

Részt kívánnak továbbá venni a testnevelő- és edzőképzésben is.

Hogy lehet-e majd egyetlen olyan egyesület, amelynek továbbadják a sportolókat, vagy egyes sportegyesületekkel szerződnének, arról azt mondta, különféle koncepciókat rágtak át, de az egyvágányúsítás helyett inkább abban lát a KSI fantáziát, hogy nagy klubokkal álljanak kapcsolatban, ettől lesz az egyes sportolók pályafutása sikeres.

Az artistaképzővel is szeretnék folytatni az együttműködést, bár a Covid ezt eddig lassította.

A gyermeklétszámnak a "felületek" korlátozottsága szab határt, de az érkezés és a kiáramlás is folyamatos. Alakulnak új szakosztályok is közben - ilyen a korcsolyaszakosztály is -, amely újabb rétegeket szólít meg.

"A jelenlegi, 1300 fős igazolt versenyzői létszámunk pont optimális. Nagyjából 1600 főt foglalkoztatunk napi szinten a szenioroktól a legkisebb korosztályig" - fogalmazott Zsoldos Péter, aki 5 évre kapott bizalmat.

Nyitókép: Ujvári Sándor/MTI

Kapcsolódó hang

Megújul a KSI
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018