INFORÁDIÓ
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia

téli olimpia

peking

olimpiai láng

Caj Csi, a Kínai Kommunista Párt pekingi titkára, a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottságának elnöke meggyújtja a lánggal az olimpiai kandellábert a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fővárosba érkező olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án.

Már Pekingben az olimpiai láng

Infostart

A Kínai Kommunista Párt pekingi titkára, a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottságának elnöke gyújtotta meg a lánggal az olimpiai kandellábert.

Megérkezett a téli olimpia lángja Pekingbe. A lángot repülőgéppel szállították a kínai fővárosba a görögországi Olümpiából, ahol hétfőn, a hagyományos ceremónia keretében gyújtották meg.

A Xinhua hírügynökség beszámolója szerint a lángot ünnepélyes keretek között köszöntötték a pekingi olimpiai toronynál, a Nemzeti Stadion közelében. A láng a tervek szerint egyelőre ott marad, majd több kínai városba is elviszik, hogy "terjessze az olimpizmus szellemét és arra bátorítsa az embereket, hogy minél többen űzzék a jeges-havas sportágakat".

Február 2. és 4. között rövid futást is tartanak a lánggal, közvetlenül a 4-én sorra kerülő megnyitó ünnepség előtt. A téli olimpiára külföldről nem érkezhetnek szurkolók, és az egész eseményt szigorú koronavírus elleni intézkedések kíséretében bonyolítják le.

Peking, 2021. október 20.
Olimpiai és nemzeti zászlókat lengető gyermekek a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fővárosba érkező olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án.
MTI/EPA/Vu Hong
Olimpiai és nemzeti zászlókat lengető gyermekek a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fővárosba érkező olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án. MTI/EPA/Vu Hong

A játékokra február 4. és 20. között kerül sor, Peking pedig az első olyan város lesz, amely téli és nyári olimpiát is rendezhet.

Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018