eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Caj Csi, a Kínai Kommunista Párt pekingi titkára, a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottságának elnöke meggyújtja a lánggal az olimpiai kandellábert a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fővárosba érkező olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Már Pekingben az olimpiai láng

A Kínai Kommunista Párt pekingi titkára, a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottságának elnöke gyújtotta meg a lánggal az olimpiai kandellábert.

Megérkezett a téli olimpia lángja Pekingbe. A lángot repülőgéppel szállították a kínai fővárosba a görögországi Olümpiából, ahol hétfőn, a hagyományos ceremónia keretében gyújtották meg.

A Xinhua hírügynökség beszámolója szerint a lángot ünnepélyes keretek között köszöntötték a pekingi olimpiai toronynál, a Nemzeti Stadion közelében. A láng a tervek szerint egyelőre ott marad, majd több kínai városba is elviszik, hogy "terjessze az olimpizmus szellemét és arra bátorítsa az embereket, hogy minél többen űzzék a jeges-havas sportágakat".

Február 2. és 4. között rövid futást is tartanak a lánggal, közvetlenül a 4-én sorra kerülő megnyitó ünnepség előtt. A téli olimpiára külföldről nem érkezhetnek szurkolók, és az egész eseményt szigorú koronavírus elleni intézkedések kíséretében bonyolítják le.

Peking, 2021. október 20.
Olimpiai és nemzeti zászlókat lengető gyermekek a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fővárosba érkező olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án.
MTI/EPA/Vu Hong
Olimpiai és nemzeti zászlókat lengető gyermekek a 2022-es pekingi téli olimpiára Athénból a kínai fővárosba érkező olimpiai láng ünnepélyes fogadásán a pekingi Olimpiai Toronyban 2021. október 20-án. MTI/EPA/Vu Hong

A játékokra február 4. és 20. között kerül sor, Peking pedig az első olyan város lesz, amely téli és nyári olimpiát is rendezhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×