eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Páni Róbert, a magyar csörgőlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Kovács Attila, a magyar csörgőlabda-válogatott tagja és Németh Szilárd, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapítója, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b-j) a csepeli paralimpiai sportközpont létesítéséről szóló emléktábla felavatásán a Csepel SC megújuló Béke téri sportkomplexumában 2021. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Paralimpiai sportközpont létesül Csepelen

A Csepel SC megújuló Béke téri sportkomplexumában jön létre, és nem csak parasportolók használhatják majd.

A z elhatározást megörökítő márványtáblát leplezett le Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke a Csepel SC csarnokában, a Bajnokok termében Németh Szilárddal, a Kozma István Birkózó Akadémia alapítójával együtt hétfőn, a Magyar Parasport Napján.

Szabó László az ünnepség keretében megköszönte a kormánynak, hogy egy kormányrendelettel 43 százalékkal megemelte a parasportolók paralimpiai jutalmát.

"Soha ilyen mértékű anyagi elismerésben nem részesültek még a magyar parasportolók, amit ezúton is köszönünk a kormánynak" - hangsúlyozta az MPB elnöke, aki kifejtette, hogy a döntés értelmében 25 millió forintot kap majd a paralimpián aranyérmes sportoló, de az első nyolcban végzettek is megemelt anyagi elismerésben részesülnek, és ez vonatkozik a Szervátültetettek Világjátékán, a Siketlimpián és a Speciális Olimpia Világjátékokon résztvevő sportolókra is.

"Fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni" - Németh Szilárd szerint ez a gondolat vezérelte őket abban, amikor arról döntöttek, hogy a Csepel SC sportlétesítményeiben mindenféleképpen helyet kell adniuk a magyar parasportnak is.

A Kozma István Birkózó Akadémia alapítója szerint a sport nemzeti ügyként, stratégiai ágazatként kezelésének konkrét megvalósítását jelentik a mostanihoz hasonló döntések. Németh Szilárd kiemelte, Csepelen be fogják bizonyítani, hogy ha a fogyatékkal élő sportemberek esélyt kapnak, vannak megfelelő létesítmények és edzők is, akkor pezsgő sportélet alakulhat ki, és az mindenki számára csak jó lehet. Ezáltal a fogyatékkal élő emberek is kiteljesedhetek és lehetőségük lesz arra, hogy teljes életet éljenek.

  • Németh Szilárd novemberben jelentette be, hogy csepeli tulajdonban alakulhat újjá az ország egyik legeredményesebb klubja, a Csepel Sport Club, miután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány visszavásárolta a Csepel SC Alapítványt az Indotek Grouptól.
  • Szabó László elmondása szerint az új csarnok a parasport teljes spektrumát kiszolgálja majd, de multifunkcionális lesz, és nemcsak a parasportolók használhatják.
  • A tervek szerint még idén sor kerülhet az alapkő letételére.

A rendezvény végén Szabó László és Németh Szilárd a csörgőlabda válogatott szövetségi kapitánya és egyik játékosa jelenlétében leleplezte a márványtáblát.

"A lehetetlen nem létezik" - Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a kormány nevében köszöntötte hétfőn a parasportolókat a Magyar Parasport Napja (MPN) alkalmából.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×