eur:
394.61
usd:
365.18
bux:
65477.72
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Benjamin Pavard, a Bayern München (b) és Lucas Ocampos, a Sevilla játékosa a labdarúgó Európai Szuperkupa döntőjében játszott Bayern München - Sevilla mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2020. szeptember 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

MLSZ: kiküldhetik a stadionból a rendezők azt, aki vét a járványügyi szabályok ellen

Sipos Jenő szóvivő az InfoRádióban elmondta, a labdarúgó-mérkőzések rendezőinek felelőssége óriási, azonban a szurkolók nagyobb büntetésre is számíthatnak annál, mint hogy el kell hagyniuk egy-egy helyszínt.

Közös érdek, hogy a jövőben is nézők előtt rendezhessék meg a bajnoki és kupamérkőzéseket, valamint a válogatott találkozókat. Ehhez viszont a szurkolóknak is be kell tartaniuk a járványügyi előírásokat, beleértve a szigorú maszkhasználatot is - nyilatkozott az InfoRádiónak Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.

Az MLSZ most is felhívja a sportegyesületek figyelmét a járványügyi előírások betartására és betartatására. Nagyon fontos, hogy a játékosok, a stábtagok, a csapatok és a szurkolók egyaránt az előírásoknak megfelelően járjanak el, szurkolók esetében a távolságtartást és a maszkviselést is ideértve - rögzítette Sipos Jenő.

Külön kérte a mérkőzésrendezőket, hogy

figyelmeztessék a szabályszegő drukkereket, hogy ha nem tartják be az előírásokat, további szankciók következhetnek és a járvány is könnyebben terjed.

A magyar szabályozással összhangban egyébként az UEFA is úgy rendelkezett, hogy bizonyos számú szurkoló bemehet a mérkőzésekre, de csak abban az esetben, ha ez nem ütközik az adott ország járványügyi előírásaival. Mint ismert, ennek főpróbáját éppen Budapesten az Európai Szuperkupa mérkőzésen tartották a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-ligát megnyerő Sevilla, valamint szűk 20 ezer szurkoló részvételével.

Amennyiben eljutunk odáig, hogy szankcionálni kell, ez a feladat - ha minden kötél szakad - első körben a rendezőé (fel kell szólítani a szabálytalankodókat a létesítmény elhagyására), a további retorziók már a hatóságok illetékességi körébe tartoznak - tisztázta Sipos Jenő.

A szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is beszélt a stadionhelyzetről. Azt mondta,

ha tömegesek lesznek a szabálysértések, akkor jön a zárt kapus mérkőzések világa,

a stadionban való helyfoglalásról pedig azt mondta, azoknak is két helyet kell kihagyniuk egymás között a lelátón, akik egy háztartásban laknak, az ugyanis nem ellenőrizhető egy ilyen helyzetben, hogy kik élnek egy fedél alatt, és kik nem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×