eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Babos Tímea (j) és a francia Kristina Mladenovic  ünnepel, miután 6:4, 7:5 arányban legyőzték a chilei Alexa Guarachit és az amerikai Desirae Krawczykot a francia nyílt teniszbajnokság női párosának döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. október 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Idegileg kikészült Babos Tímea párja

Kristina Mladenovic a teljesítőképessége határára került a Roland Garros-döntőjében, de az edző-édesapa szerint az elődöntő volt a legnehezebb Párizsban.

Hónapokig nem lehetett rendesen edzeni, versenyezni főleg nem, ezek után méltatlanul bántak velünk a US Openen, pedig az talán még nagyobb sansz is lehetett volna. Nagyon-nagyon hosszú karanténban, úgynevezett buborékban töltött idő után született meg a győzelem, ettől különleges – mondta az InfoRádiónak Babos Tímea Roland Garroson aratott győzelméről Babos Csaba, a teniszező édesapja, az edzői stáb vezetője.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic megvédte tavalyi párizsi elsőségét női párosban, ezzel negyedik közös Grand Slam-győzelmüket szerezték az idén a pandémia miatt tavaszról őszre áthelyezett Roland Garroson.

Babos Csaba szerint az idei párizsi hat mérkőzésből

az elődöntő volt a legnehezebb a magyar-francia páros számára,

mert a Barbora Krejcíková–Katerina Siniaková cseh páros nagyon jó formában játszott, nagy csatát vívtak egymással, tavaly a világbajnoki döntőt is ellenük nyerték meg és ők győztek 2018-ban a Roland Garroson. Színvonalában az volt az előre hozott a döntő. Ezen kívül még egyszer, a második fordulóban vesztettek szettet a tornán a Babosék.

Az edző-édesapa elmondta, hogy Kristina Mladenovicot nagyon megviselték az elmúlt hetek, miután párosukat kizárták a US Openről, a francia játékos nem mehetett haza, a kizárást követően még tíz napig karanténban kellett maradnia, ettől fizikailag és mentálisan is teljesen kikészült, majd Párizsban is több mint húsz napig csak az étkezésekre hagyhatták el a szobájukat, valamint csak a pálya és a szálloda között mozoghattak.

Mérhetetlenül igazságtalan döntésnek tartják a New York-i kizárásukat Babos Csabáék, hiszen aznapról mindkét teniszezőnek volt negatív koronavírustesztje, annak a játékosnak pedig, akivel Kristina Mladenovic kapcsolatba került, számtalan negatív tesztje volt korábbról és későbbről, csak az az egy volt pozitív, így felmerül, hogy hibás volt a szűrővizsgálat. Egyedül őket zárták ki, mondta Babos Csaba, hozzátéve, hogy

keresik a jogi lépéseket, hogy anyagi és erkölcsi elégtételt nyújtsanak a párosnak.

Első kiemeltként, úgy, hogy már játszottak meccset és egyetlen pozitív tesztet sem produkáltak, zárták ki őket New Yorkban. Emiatt volt a párosban bizonyítási vágy Párizsban, a döntőt az tette nehézzé, hogy Kristina Mladenovic addigra az idegi és fizikai teljesítőképessége határára került.

Babos Csaba úgy összegezte az évet, hogy

Australian Open-győzelemmel kezdődött a szezon, megvédték a címüket a Roland Garroson,

a magyar teniszezőnek ez volt az idén az utolsó nagy versenye, mert az idén nem rendezik meg a világbajnokságot, így egyelőre ott nincs lehetősége megszerezni negyedik sikerét.

Csapatmunka

A Roland Garros női párosát Martina Navratilova oldalán 1986-ban megnyerő Temesvári Andrea is kiemelte az InfoRádiónak adott interjújában, hogy a karanténintézkedések különleges helyzetet teremtenek, ehhez csak csapatmunkával lehet – amennyire lehet – alkalmazkodni. Az egykori teniszező azt mondja, a kelet-európai játékosok hagyományosan kedvelik a Roland Garrost, mert salakon nőnek fel, de már sokan, így Babos Tímea is, jól teljesítenek a gyorsabb borításokon is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×