eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának időmérő edzését a Szocsi Autodrom versenypályán 2020. szeptember 26-án. A futamot szeptember 27-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Pool AFP/Kirill Kudrjavcev

Vámosi Péter: Hamilton amatőr hibája legfeljebb egy dolgon változtat

A Forma–1-es Orosz Nagydíj után valamivel közelebb kerültek fő riválisai Lewis Hamiltonhoz, de még így is 44 pont az előnye csapattársával, a Szocsiban győztes Valtteri Bottasszal szemben.

Vámosi Péter emlékeztetett, a Szocsiban található pálya mondhatni Valtteri Bottas egyik kedvence, tekintve, hogy itt nyert életében először. A diadalt pedig most is megérdemelte. Lewis Hamiton viszont egy teljességgel érthetetlen, amatőr hibának köszönhetően került abba a helyzetbe, hogy ezúttal csak a harmadik lett, és „a kétszer 5 másodpercet büntetés nem igazán konstruktor- és egyéni világbajnokhoz méltó történet” – tette hozzá. Mint ismert, a brit versenyző a futam előtt egyszer a boxutcában végzett rajtpróbát, aztán pedig állóra fékezte a Mercedest a pályán, és úgy próbálta meg a startot.

A hatszoros brit bajnok rajtja egyébként vitathatatlanul jól sikerült, annak ellenére is, hogy más gumikeverékkel indult a számára szerencsétlenül sikerült szombati időmérő után, de a Racingline.hu főszerkesztője túldramatizáltnak érzi, hogy az a benyomás alakult ki, hogy mindenki meg fogja tudni előzni. És végül egyáltalán nem is ez történt.

A végeredmény viszont mindképpen jót tett a bajnokságnak abból a szempontból, hogy Bottas az első helyével és Max Verstappen a másodikkal is kicsit feljebb jöhetett a pontversenyben – tette hozzá a szakember. Ezzel együtt nagy csoda nem várható, és legfeljebb időben odázható el kicsit Hamilton idei címének átadása, aki továbbra is 44 ponttal vezeti a szezont. Vámosi Péter kiemelte: nem hisz abban, hogy meg lehet az eredményt fordítani. Legfeljebb az adhat izgalmat, hogy adott esetben pont a német versenyen érheti be, 91. futamgyőzelmével Michael Schumachert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×