eur:
394.94
usd:
371.25
bux:
66345.78
2024. április 16. kedd Csongor
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Így néz ki Milák Kristóf napirendje a nyaralás után

A világrekorder világbajnok pillangóúszó - edzője elmondása szerint - Magyarországon nyaralt, és most két hét "vízérzékelő" edzés vár rá.

Ezekben a napokban kezdik újra az edzéseket a magyar válogatott úszói.

A világbajnok Milák Kristóf mestere, Selmeci Attila az InfoRádiónak hangsúlyozta, hogy ebben az időszakban még a helyes technika a legfontosabb, a keményebb munka csak a harmadik héten indul.

"Három hét pihenőt adtam a versenyzőimnek, ez azt jelenti, hogy az előző időszakot a margitszigeti Négy Nemzet versennyel fejeztük be, elég jó eredményekkel, Milák Kristóf esetében meglepően jókkal is a rövidebb távokon, 200-on látszott, hogy nem volt teljesen felkészülve, ezt meg is beszéltük utána" - idézte fel Selmeci Attila.

A pihenő után tehát augusztus 24-én kezdődött újra a felkészülés, az edző pedig most kipihentséget lát az úszók arcán.

"Jól töltötték ezt a három hetet, nem utaztak külföldre, itthon pihentek, Kristóf is több helyen megfordult a társaival, feltöltődött,

fizikálisan pedig jó állapotban van, nem látom rajta, hogy meghízott volna"

- szögezte le.

A sportolók közül többen edzettek is a szabadság alatt, volt aki futott, volt, aki kerékpározott, az aktív életmód megmaradt, de "nem állt ott mögöttük az edző", ám ezzel semmi gond nincs Selmeci Attila szerint, ez ugyanis kell a feltöltődéshez.

Napi egy edzés van most terítéken - szárazföldön és vízen is -, ez két hétig tart, "előkészítő szakasz".

"Reggel 8-kor kezdjük a szárazföldi munkát a Duna Aréna nagyon jól felszerelt edzőtermében, a 40-45 perces tornaóra után pedig következik az úszás, 3000-3500 méter, hétfőtől szombatig. Mind a négy úszásnemben dolgozunk, kivesézünk edzésenként egy úszásnemet alacsony intenzitással, technikai javítással, elemzéssel. Igyekszünk a vízérzéket a maximálisra újra felhozni. A versenyzők elmondása alapján 10-14 nap kell ehhez a fázishoz. Bízom benne, hogy a harmadik hét után el tudom kezdeni a komolyabb terhelést" - adott hangot bizakodásának.

A teljes interjút csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában lehet meghallgatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nincs megállás, tovább esnek a tőzsdék

Nincs megállás, tovább esnek a tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×