eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Exkluzív: Milák Kristóf is elkapta a koronavírust

Jelentős mennyiségű izmot vesztett és koronavírus-tünetei is voltak a világbajnok, világcsúcstartó úszónak, akit edzője szerint mentálisan nagyon megviselt a karantén.

A tokiói olimpia egyik legnagyobb magyar éremvárományosát, Milák Kristófot sem kerülte el a koronavírus-fertőzés - árulta el az InfoRádiónak a világbajnok honvédos úszó edzője, Selmeci Attila, aki szerint már jobban van a versenyző, és a remények szerint a hosszú kihagyás után a jövő héten már újra edzhet.

"Jelen pillanatban

Kristóf még lábadozik

a fertőzésből. A végleges diagnózis arról, hogy rendbejött-e, jövő hétfőn lehet meg, akkor következnek még olyan kardiológiai vizsgálatok, amelyek kizárják az esetleges komplikációkat" - részletezte Selmeci Attila.

Szeptember végén lett rosszul Milák Kristóf, és azonnal elment egy tesztvizsgálatra, amely megállapította a koronavírus-pozitivitást, az augusztus végén elkezdett sportolói munkája így teljes egészében elveszett.

Milák Kristófnak tünetei is voltak, legyengült, lázasan feküdt, most már mehet közösségbe, de a válogatott orvosa fogja kimondani a folytatásra a végső igent. Az edző mindenesetre reméli, hogy "ennyivel megúsztuk", és nem lesz komolyabb szövődmény.

Ahogy az olimpia elhalasztását, a betegséget is nehezen viselte a sportoló.

"Próbáltunk vele néha-néha telefonon beszélni, de eléggé bezárkózott,

átérezzük, hogy ez nem egy kellemes dolog az országos bajnokság és az ISL-sorozat előtt" - ultat Selmeci Attila arra, hogy a versenyszezon kezdetéből is kimarad a világcsúcstartó tanítvány.

Selmeci Attila megítélése szerint Milák Kristófot különösen is megviselte, hogy tíz napig a lakását sem hagyhatta el,

"fizikálisan pedig látványosan le van gyengülve, egészen biztos, hogy izmot is vesztett, jelentős mennyiséget".

Az edző tud Tóth Kristóf vízilabdázó súlyos lefolyású fertőzéséről, és bízik benne, hogy Milák Kristófra nem várnak szövődmények.

A teljes interjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában hallható.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×