eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Ezért adja át a nemzeti kézilabdacsarnokot a kormány a Ferencvárosnak

Gulyás Gergely a Kormányinfón először csak egy mondatban közölte a kormány szerdai döntését, majd jöttek az újságírói kérdések.

A Ferencváros labdarúgó-stadionja mellett, a "Fradivárosban" épülő nemzeti kézilabda-arénát a Ferencvárosnak adja a magyar állam - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón, ismertetve a kormány ezzel kapcsolatos szerdai döntését.

A rövid, mindössze a tényt tartalmazó közlés természetesen újságírói kérdéseket generált. Ezekre válaszolva a tárcavezető tisztázta, tulajdonba, nem pedig üzemeltetésbe adják a zöld-fehér klubnak a kézilabda-arénát.

"Kötünk egy megállapodást a Ferencvárossal, hogy

meghatározott számban elsőbbségük van az állami rendezvényeknek, illetve a nemzeti válogatott mérkőzéseinek,

ezt a szerződésben a Ferencváros garantálni fogja" - árulta el még a miniszter.

Arról, hogy mi indokolta a tulajdonba adást, azt mondta, a "Fradiváros" és a futballstadion között épülő csarnokot a Ferencváros - a stadionhoz hasonlóan - jól fogja tudni működtetni, "több sportágnak lehet kiváló és magas szintű otthona".

Kérdésre válaszolva - miszerint más klubok is igényt tarthatnának-e hasonló megoldásra - még azt is elmondta, hogy a kormánynak a Ferencvárossal kapcsolatban kifejezetten jó tapasztalata van üzemeltetői szempontból.

Az átadást a kormány kezdeményezte,

de "a Ferencvárosnak ez nem volt ellenére" - ecsetelte Gulyás Gergely.

A csarnok 20 022 fő befogadására lesz alkalmas, a 2022-re tervezett férfi kézi-Eb-re készül el. Nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, emellett pedig az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabványokkal rendelkezik, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt, és korcsolyát, de bizonyos lovas és motoros versenyeket is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×