eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A ferencvárosi Szirányi Balázs (b) és a szolnoki Andrija Prlainovic a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost, így kiegyenlítette a párharcot.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Július 25-én indulhat a magyar vízilabdás fergeteg

Az év végéről ekkorra hozták előre a Magyar Kupa küzdelmeit, már csak a helyszín kérdéses.

Azt már korábban is sejteni lehetett lehetett, hogy nyáron - amikor a nézők egyébként jobban ráérnek - világversenyek híján lesz idő pótolni a vízilabda Magyar Kupa küzdelmeit: biztossá most vált, hogy a csapatok július végétől (25-26.) négy hétvégén át küzdenek meg a kupáért - kizárólag ob 1-es csapatok -, tévés közvetítés mellett.

A 16 tagú mezőnyt július 10-én sorsolják négy csoportba, aztán jöhetnek a meccsek. A helyszín egyelőre bizonytalan.

A női kupáért is megkezdődik a harc, méghozzá július 27-28-án.

A szövetség elkészítette a következő évi versenykiírást is: a férfiaknál változás, hogy a "mindenki kétszer játszik mindenkivel" rendszert követően lesz play-off is, de ez csak az első négy hely sorsát érinti majd. A helyezések alapján 1.-4., 2.-3. párosítás lesz a döntőbe jutásért. A bajnokság 15.-16. helyezettje ki fog esni, a 14. helyezett osztályozóra kényszerül. Az első három helyezett a következő szezon BL-küzdelmeiben képviselheti a magyar színeket. A 4. az Eurokupában jogosult indulni. Ha a nyári Magyar Kupát olyan csapat nyeri, amely BL-indulási jogot szerez a bajnokságban, akkor az ob 1 5. helyezettje is kiléphet a nemzetközi porondra, az Eurokupában.

A bajnokság augusztus 29-én kezdődik - olvasható a Vlv.hu szakportálon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×