eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa (k) ünnepli a Tottenham Hotspur elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen Londonban 2019. október 1-jén. Balról csapattársa, Benjamin Pavard.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Minden amellett szól, hogy a Bayern este bajnok lesz

A Bayern kedd este tovább javíthatja saját rekordját: sorozatban nyolcadszor lehet a német labdarúgó-élvonal, a Bundesliga 1 bajnoka. Az európai topbajnokságokban ennél jobb eredménysora (egyelőre) senkinek sincsen, a Juventus harcban áll sorozatban kilencedik bajnoki elsőségéért

A Bundesliga 1-ben a 32. forduló következik, a bajorok előnye hét pont a Borussia Dortmunddal szemben. Akkor lesznek már a hét közben bajnokok, ha nyernek Brémában a Werder ellen, vagy ha a fordulóban a csak szerdán pályára lépő Dortmund nem szerez több pontot nálunk. A sárga-feketék ellenfele Szalai Ádám csapata, a kiesés ellen küzdő Mainz lesz, Dortmundban.

A Bayern nem csak hogy az újrakezdés óta, de február 9. óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte, sőt idegenben december 7. óta, immár nyolc mérkőzésen százszázalékos. Ezeken a találkozókon csupán a legnagyobb rivális Borussia Dortmund ellen nyert egyetlen gólt szerezve, s az újrakezdés utáni első mérkőzésén, az Union Berlin ellen „érte be” két szerzett góllal. A többin legalább háromig jutott, legutóbb a BL-szereplésért harcoló Bayer Leverkusent 4-2-re verte.

A Werder Bremen múltjához méltatlan helyen, a tizenhetediken áll a 18 csapatos bajnokságban, ha nem tud pontot vagy inkább pontokat szerezni a Bayern ellen, még nagyobb bajba kerülhet. Egyelőre azonos pontszámmal áll az osztályozós helyen szerénykedő Fortunda Düsseldorffal, a Mainz három ponttal előzi meg őket. A Werder az előző fordulóban megkezdte a menekülést, 5-1-re győzött idegenben, igaz, a liga leggyengébb csapata, a már szinte biztos kieső Paderborn ellen.

A Bayern a legutóbbi tizenkét (!) mérkőzését kivétel nélkül megnyerte Brémában, a Werder 2009, március elsején tudott legutóbb otthon tartani legalább egy pontot a bajorokkal szemben.

Hansi Flick, miután lejárt Robert Lewandowski és Thomas Müller eltiltása, a sérült Thiago Alcantara kivételével a legerősebb tizenegybe tartozó játékosait tervezi pályára küldeni: Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Coman, Müller, Gnabry – Lewandowski.

A Werder Bremen–Bayern München mérkőzés kedden 20.30-kor kezdődik, a Sport 1 élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×