eur:
396.15
usd:
354.62
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Carlos Sainz, a McLaren spanyol versenyzője a Barcelona melletti montmelói pályán tartott tesztelés közben 2020. február 21-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 15-én rendezik Melbourne-ben.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

Szakértő: Sainz és Leclerc is nagyon harapós

A Ferrarinál folytatja jövőre Carlos Sainz, a spanyol pilóta helyét pedig az ausztrál Daniel Ricciardo foglalja el a McLarennél. Vámosi Péter Formula-1-es szakíró, a Racingline.hu főszerkesztője szerint a McLarennél a Lando Noris, Daniel Ricciardo kettős, a Ferrarinál pedig a Charles Leclerc, Carlos Sainz páros egyaránt beválhat, azt viszont egyre kevésbé látni, hogy a Ferraritól távozó Sebastian Vettel melyik istállót választhatja – ha nem vonul vissza.

„Carlos Sainznak a példája azt mutatja, hogy hogyan kerülhet be valaki egy energiaital-gyártó révén a Forma-1-be. Az édesapja, idősebb Carlos Sainz ralivilágbajnok volt, de nem a neve miatt, nem emiatt került be a Forma-1-be. Már pályafutása elején sokszor kijelentette, hogy a saját sikerei alapján szeretne előrejutni, a saját teljesítménye alapján ítéljék meg. Kifejezetten nem szereti, ha Juniornak nevezik. Szépen lassan építkezett a Toro Rossónál, a Renault-nál, illetve tavaly elért jelenlegi csúcsára, egy kizárás után a McLarennel dobogót szerzett, s hatodik lett az összetettben” – mutatta be Vámosi Péter a spanyol pilótát,

A Racingline.hu főszerkesztője szerint a spanyol pilóta

a Ferrarihoz szerződéssel minden bizonnyal megkapja élete nagy lehetőségét, s nagyon nagy kérdés, hogy tud-e vele élni.

Mind a két fiatal, Sainz és Charles Leclerc is nagyon ambiciózus, nagyon harapós, nem is lenne jó ötlet a Ferrari részéről bármelyiket is a másik alá rendelni - vélekedett.

A szakértő „a PR-osok álmának” nevezte a jövő évi McLaren-Mercedes csapatot, arra utalva, hogy „két ekkora kópéval, mint Lando Norris és Daniel Ricciardo” régen nem indult versenybe egy csapat. Azt jövendölte, hogy ha ők ketten kapnak egy-egy jó autót is, máris megvan a jövő évi meglepetés-garnitúra.

Úgy látja, hogy Ricciardo az előző idényben, a Renault-nál „nem ilyen lovat akart”, ez is közrejátszhatott abban, hogy egy lehetőség megnyíltával a továbblépés mellett döntött. A szakértő is kritizálta a Reanult, mondván, hogy bár gyári csapat, de nagyon sok tekintetben amatőr megoldásokat választott. A váltás kapcsán, utalva a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre, Vámosi Péter nem zárta ki, hogy a Renault esetleg megint kivonul, mint 2008-ban. „Lehet, hogy Ricciardo már tud valamit” – fogalmazott sejtelmesen.

Ugyanakkor utalt azokra a pletykákra, melyek szerint Ricciardo helyére Fernando Alonso érkezhet, az a pilóta, aki legutóbb világbajnoki címet nyert a Reanult-val. Viszont nem tartotta valószínűnek azt az ugyancsak felróppent információt, hogy Sebastian Vettel kerülne a francia csapathoz, mint mondta, „nem valószínű, hogy Vettel ilyen nagyot visszalépne”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×